Nieuws

McClaren hoopt op succes Nederlandse teams

McClaren hoopt op succes Nederlandse teams

Ook al heeft Steve McClaren de Engelse nationaliteit, de oefenmeester van FC Twente hoopt wel dat zoveel mogelijk Nederlandse clubs de volgende ronde van de Europa League halen.

"Het is erg goed voor het Nederlandse voetbal als dat ook echt lukt. Dan kan Europa zien dat de Nederlandse clubs met de betere clubs mee kunnen doen", zegt McClaren in De Telegraaf. "Het is niet alleen goed voor de clubs, maar ook voor de Nederlandse spelers, die zich door het spelen van Europese wedstrijden verder kunnen ontwikkelen."

Zijn eigen FC Twente verdedigt donderdagavond een 1-0 voorsprong op Steaua Boekarest. PSV probeert de 2-1 tegen Trabzonspor te behouden, terwijl AZ vorige week in Alkmaar met 1-0 van Anderlecht won. Alleen Ajax staat op het randje van uitschakeling door de 0-2 nederlaag in eigen huis tegen Manchester United.

Drie van de vier ploegen hebben dus een goede uitgangspositie voor het bereiken van de achtste finale. Een Nederlandse winnaar ziet McClaren echter niet zo snel gebeuren. "Dat wordt erg moeilijk. Het niveau in de Europa League wordt steeds hoger met grote teams als Manchester City en Manchester United."

Bron: Voetbalprimeur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties