Nieuws

McClaren: "Ik had beter bij FC Twente kunnen blijven"

McClaren: "Ik had beter bij FC Twente kunnen blijven"

Steve McClaren is sinds zijn vertrek bij FC Twente nog niet succesvol geweest als trainer. De Engelsman vertrok vroegtijdig bij VfL Wolfsburg en Nottingham Forest, tot zijn eigen spijt. "Pijnlijk. Maar ik had geen zin samen met Nottingham de afgrond in te donderen. Daar ben ik te ambitieus voor", zegt McClaren in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Engelsman wilde met zijn club terug naar de Premier League, hij kreeg de toezegging om voor dertig miljoen euro nieuwe spelers te mogen halen, maar daar kwam het nooit van. "Ik kreeg niet de versterkingen die ik wilde. Daardoor gleden we af naar de 21ste plaats. Ik kon het niet langer aanzien."

Voor zijn komst naar de voormalig Europa Cup I-winnaar maakte McClaren bij VfL Wolfsburg bijna hetzelfde mee. De trainer kwam al snel in de problemen met Dieter Hoeness. "Hij haalde spelers die ik niet wilde hebben, trok zijn eigen plan. Daardoor voerde ik een kansloze strijd."

Terugkijkend op het kampioenschap met FC Twente en zijn vertrek daarna heeft McClaren spijt. "Ik had er inderdaad beter aan gedaan te blijven, ook al omdat ik het in Enschede uitstekend naar mijn zin had. Maar op dat moment besliste ik, met de kennis van toen, anders."

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman leeft mee.

"Zijn probleem is dat hij de foute keuzes heeft gemaakt", zegt Munsterman in het Algemeen Dagblad. "Dat Wolfsburg en Nottingham niet goed presteerden, is niet de schuld van Steve. Eerder van de clubeigenaren, die hem een mooi beeld over aankopen voorspiegelden."

"Na het kampioenschap van FC Twente had hij best nog een jaar bij ons kunnen blijven, om nog een keer de titel te pakken", vervolgt de preses zijn verhaal. "Maar hij was bang dat spelers als Ruiz, Chadli en Douglas zouden vertrekken. Onterecht, zo bleek later."

Munsterman denkt niet dat het imago van McClaren een deuk heeft opgelopen door de twee teleurstellende avonturen. "Mensen in de voetbalwereld kunnen wel inschatten hoe het bij Wolfsburg en Forest is gegaan. Dit wordt hem in Engeland echt niet zwaar aangerekend."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties