Nieuws

McClaren: "Makkelijke beslissing"

McClaren: "Makkelijke beslissing"

Met een grijns van oor tot oor op zijn gezicht is Steve McClaren vrijdagmiddag gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Twente. Het was volgens eigen zeggen geen moeilijk besluit om opnieuw in zee te gaan met de Tukkers.

Nee, echt veel was er niet veranderd sinds hij achttien maanden geleden als kampioen vertrok uit Enschede. "Ik krijg bloemen en champagne. Het is goed om iedereen weer te zien", zei hij bij binnenkomst. Vlak daarna tekende hij een contract voor 2,5 jaar.

'Club ontwikkelt zich'

"Voor mij was het een makkelijk besluit. Mensen vragen me waarom ben je teruggekeerd? Vanwege een aantal redenen. De belangrijkste daarvan is de man naast mij (voorzitter Joop Munsterman, red.). Maar ook de club en de visie is belangrijk. Ik ben de club de laatste achttien maanden blijven volgen en de club is zich blijven ontwikkelen."

"Het team is goed in balans met veel ervaring, maar ook genoeg talentvolle spelers", vervolgde McClaren. "Een aantal spelers ken ik nog. De laatste en misschien wel de belangrijkste reden is de fantastische aanhang. Ik sprak een paar Fulham-fans die hier laatst in het stadion waren en ze waren impressed. Ze konden niet geloven hoe sfeervol het hier is."

'Ik vertrouw de mensen hier'

"Ik ben blij dat ik weer kan bijdragen aan de visie van de club", zei de Engelsman. "De vorige keer kostte het me zes maanden om te wennen aan de nieuwe omgeving. Toen dat gelukt was, beleefde ik hier een fantastische tijd." Over zijn mislukte avonturen bij VfL Wolfsburg en Nottingham Forest wilde McClaren niet te lang praten. "Het is belangrijk dat je een goede band hebt met de clubleiding, bij mijn vorige twee clubs lukte dat helaas niet."

"Ik ben teruggekeerd omdat ik de mensen hier ken en vertrouw", zei McClaren. "Ik wil niet meer over Wolfsburg of Nottingham praten, maar over de toekomst. Toen ik hier vertrok hebben we tegen elkaar gezegd: ooit gaan we weer samenwerken. Dat het zo snel zou zijn had ik ook niet gedacht. Of het een risico is om terug te keren? Waar je ook gaat, er is altijd een risico. Maar het voordeel is dat we elkaar goed kennen."

Inpassen jeugd

McClaren las deze week ook dat hij niet goed met de jeugd zou zijn omgegaan tijdens zijn eerste dienstverband in Enschede. Vrijdag tijdens zijn presentatie lachte hij de 'beschuldigingen' van zich af.
"Ik heb het gehoord. Raar, want overal waar ik werk pas ik de jeugd in", zei hij. "Dat deed ik al bij Middlesbrough en dat heb ik hier ook gedaan met bijvoorbeeld Marko Arnautovic. Ik heb altijd gezegd: als de jeugd goed genoeg is, stel ik ze op. Daar zal ik niet mee stoppen."

"Ik kijk ernaar uit om met talenten als Ola John, Leroy Fer, Nacer Chadli en Luuk de Jong te werken", vervolgde McClaren. "Dit team heeft ervaring en talent, een mooie balans. We doen mee om de titel en dat zit ook in de visie van de club."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties