Nieuws

McClaren: "Nu zorgen voor continuiteit"

McClaren: "Nu zorgen voor continuiteit"

FC Twente-trainer Steve McClaren ziet dagelijks de progressie van zijn team. Maar, vindt de Engelsman: „Er valt nog veel te leren.” Een dag na de zege op Schalke 04 praat hij dan ook alweer over de nabije toekomst, morgen in Nijmegen. „Titels worden gewonnen in duels als tegen NEC. Dat betekent dat de hoofden na goede prestaties als tegen PSV en Schalke nooit in de wolken mogen.”

Want, zo zegt McClaren, schouderklopjes zijn leuk, maar je hebt er niets aan. Do your job en move on.
Oftewel: ga aan het werk, leer van het verleden en kijk weer vooruit. „De ploeg moet nog constanter worden. We hebben veel jonge jongens die top kunnen worden, maar nog veel moeten leren. Denk aan Ola John, Luuk de Jong en Nacer Chadli. En ook voor een jongen als Willem Janssen valt nog veel op te steken.”

Kwaliteit is er genoeg, vindt McClaren, het komt nu aan op mentale kracht. „Neem de nederlaag tegen Heracles, dat moest gebeuren. Ik vond het niet leuk en wilde het niet, maar er kwam daarna wel iets los in de groep. Die momenten heb je nodig. Jongens als Wout Brama, Peter Wisgerhof, Sander Boschker en Denny Landzaat zijn heel belangrijk in de kleedkamer. Zij weten wat er voor nodig is om prijzen te winnen. Zij kunnen de jonge ‘onschuldige’ spelers veel leren.”

Van alle spelers, ervaren en jong, vraagt hij een ware killersmentaliteit. „Dat betekent dat een speler zich in een hectische fase als deze niet achter excuses moet verschuilen. Ze zijn ‘een beetje moe, een beetje verkouden of hebben een beetje pijn’… Daar moet je je overheen kunnen zetten. Iedere speler heeft in deze fase wel een probleem.”

Bron: Tubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties