Nieuws

McClaren wenst ervaren 9 naast komst Castaignos

McClaren wenst ervaren 9 naast komst Castaignos

FC Twente wil naast Luc Castaignos nog een spits aantrekken om het gapende gat dat in de selectie is geslagen door het vertrek van Luuk de Jong te dichten. De 19-jarige Castaignos is volgens zijn management op een haar na rond met FC Twente, dat zelf nog wel een voorbehoud maakt over de komst van de Internazionale-speler. Om het lot van de club niet volledig in handen te leggen van Castaignos – volgens kenners een ruwe diamant, die nog geslepen moet worden – bestaat intern de wens om daarnaast nog een ervaren nummer negen aan de selectie toe te voegen. Zoals Ajax vorig seizoen naast de jeugdige Kolbeinn Sigthorsson op de achtergrond ook de beschikking had over Dmitriy Bulykin. Als FC Twente er inderdaad in slaagt een dubbelslag te slaan, dan komt Glynor Plet na slechts een half jaar in Twentse dienst alweer in aanmerking voor een vertrek.

Precies twee weken nadat de transfersoap rond Luuk de Jong in volle hevigheid losbarstte, komt die vandaag met de presentatie van de spits bij Borussia Mönchengladbach tot een einde. De 21-jarige international kreeg gistermiddag rond het middaguur het verlossende bericht dat de clubs akkoord waren. De Jong was in de ochtenduren op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo gewoon het trainingsveld opgegaan, maar hield het na wat loopwerk snel weer voor gezien. Het bleek zijn laatste activiteit in dienst van FC Twente, want nadat hij afscheid had genomen van trainers en spelers, zette hij met zijn begeleiders koers naar Mönchengladbach. Daar werden gisteravond de laatste puntjes op de i gezet van het vijfjarige contract, dat De Jong ondertekent, en onderging hij een deel van de medische keuring. De laatste onderdelen daarvan worden vanochtend afgewerkt, waarna De Jong in de middaguren wordt gepresenteerd als duurste aankoop in de clubgeschiedenis van de Bundesligaclub.

Niet alleen Borussia schrijft geschiedenis met de superdeal, maar ook FC Twente. Nooit eerder incasseerde de club uit Enschede 15 miljoen euro op de transfermarkt, een bedrag dat naar verwachting door bonussen nog kan oplopen. Tot gisteren was de verkoop van Bryan Ruiz aan Fulham eind augustus vorig jaar met 12 miljoen euro de vetste buit, met daarachter de transfers van Eljero Elia (voor 9 miljoen euro naar HSV) en eerder deze zomer Ola John (voor 9 miljoen euro naar Benfica). Naar buiten toe zette voorzitter Joop Munsterman de afgelopen weken steeds zijn hakken stevig in het zand en deed hij het voorkomen alsof FC Twente de spits per se wilde behouden, maar dat maakte allemaal deel uit van een onderhandelingsstrategie, die zou uitmonden in de voor FC Twente unieke transfersom. Nadat Borussia Mönchengladbach zich twee weken geleden in Enschede meldde om te onderhandelen en een akkoord over een deal binnen handbereik leek, liet Luuk de Jong een bommetje ontploffen, toen FC Twente een terugtrekkende beweging maakte. De spits betichtte de club in deze krant onder meer van onfatsoenlijk onderhandelen, omdat ineens de vraagprijs werd opgetrokken. De onderhandelingen werden daarmee op scherp gezet, waarna Borussia bereid bleek toch nog iets verder te gaan voor de spits, die zelf een percentage van twintig procent van de transfersom heeft laten vallen.


Met het aantrekken van Castaignos als opvolger – het is de bedoeling dat die deal snel wordt afgerond – heeft FC Twente vanuit economisch oogpunt een klassedeal gedaan, omdat een 21-jarige potentiële topspits wordt ingeruild voor een 19-jarige potentiële topspits met nog eens 10 miljoen euro toe. Daar staat tegenover dat het elftal er op korte termijn niet sterker op wordt. De Jong – die drie jaar geleden voor slechts 900.000 euro van De Graafschap overkwam – heeft zich in Enschede ontwikkeld tot een sterk meevoetballende spits, die als kapstok van het Twentse aanvalsvoetbal fungeerde, én met 25 goals een prima scoringsgemiddelde haalde. Castaignos is een snelle, doelgerichte spits, maar minder bedreven in het meevoetballen, iets wat bijvoorbeeld Marc Janko in Enschede heeft opgebroken. Castaignos en FC Twente zullen daarom aan elkaar moeten wennen, terwijl daarvoor weinig tijd is, want met de voorrondewedstrijden van de Europa League is het seizoen voor FC Twente al begonnen. Aan de andere kant lijkt FC Twente ideale voorwaarden te bieden om de ruwe diamant Castaignos te laten glanzen met onder meer de aanwezigheid van voormalige topspitsen als Youri Mulder en Patrick Kluivert, zoals ook De Jong zich in drie jaar FC Twente stormachtig heeft ontwikkeld.

Bron: Telesport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties