Nieuws

Met Douglas naar de kwartfinales van de Europa League

Met Douglas naar de kwartfinales van de Europa League

FC Twente, PSV en Ajax beginnen donderdag 10-03-2011 de strijd om een plaats in de kwartfinales van de Europa League en de returns in de achtste finales zijn volgende week donderdag (17-03-2011) "We kunnen geen domme dingen doen tegen Zenit en moeten geconcentreerd blijven. Eigenlijk moeten we een perfecte wedstrijd spelen en ik kreeg een frisse indruk van onze spelersgroep. Verder is Iedereen heel geconcentreerd en dat zal ook absoluut nodig zijn want we willen het maximale eruit slepen tegen deze moeilijk tegenstander, maar dat weet je, want dat is in deze fase altijd zo" verteld Preud’homme. Douglas (foto) doet weer mee, Danko Lazovic onderschat Twente niet, en wie spelen er eigenlijk tegen Zenit? Nicky Kuiper is woensdag in de Bergmankliniek in Naarden geopereerd aan zijn knie.

Douglas mag gelukkig weer spelen

Met de wedstrijd in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg begint voor Douglas een nieuwe episode in zijn voetballeven. De Braziliaan is zwaar gestraft voor zijn misstap onlangs tegen AZ, heeft beterschap beloofd en zal dat nu ook op het veld moeten laten zien. Hij zal zich goed gedragen, denk ik”, gelooft trainer Michel Preud’homme in Douglas. "In het leven maak je fouten. Dat is normaal. Maar het slechte is niet een fout te maken, maar een fout te blijven herhalen. Ik denk dat Douglas heeft geleerd van wat er is gebeurd en ik denk dat hij hier sterker uit is gekomen.”

"Het is lekker dat de twee Europese wedstrijden in de periode van de schorsing vallen, want anders had ik wel heel lang niet kunnen spelen", besefte Douglas zich terdege. Het verleden hoort nu tot het verleden.

Twente is de Kampioen en dat zegt genoeg

Danko Lazovic is voor even terug in Nederland. De aanvaller verruilde PSV een jaar geleden voor Zenit St. Petersburg. Met de Russische ploeg treedt de oud-speler van onder meer Feyenoord, Vitesse en PSV donderdag in Enschede aan tegen FC Twente, in de achtste finales van de Europa League. De Servische spits herinnert zich nog dat de Tukkers een ‘lastige ploeg’ vormen.

“Ze hebben een aantal uitstekende spelers waartegen ik nog heb gevoetbald, zoals Theo Janssen en Douglas”, zegt Lazovic op de website van Twente. ”Bovendien is Twente op dit moment de kampioen van Nederland en dat zegt genoeg. Natuurlijk vrezen we de tegenstander niet, want ook wij beschikken over een goede ploeg met een topcoach. Al met al verwacht ik een moeilijke wedstrijd, maar voor het publiek zal het een aantrekkelijke wedstrijd worden.”

Ook Luciano Spalletti, de coach van Zenit, is lovend over Twente. “Wat me opvalt aan FC Twente is dat ze een heel sterk team hebben. Organisatorisch staan ze altijd goed. Dat zagen we bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Inter. Toen hebben ze een hele professionele wedstrijd laten zien”, stelt de Italiaanse oefenmeester.

Wie speelt er en wie niet?

Zeker is in ieder geval dat Douglas speelt. Denny Landzaat miste in aanloop naar de Europese ontmoeting de laatste training door ziekte. Vandaag wordt bekeken of de middenvelder eventueel toch deel uit kan maken van de wedstrijdselectie. Daarin is Dwight Tiendalli teruggekeerd na zijn knieblessure.

Bryan Ruiz zal niet in actie komen. De Costaricaanse spelmaker is nog onvoldoende hersteld van de bovenbeenblessure die hij twee weken geleden opliep in het competitieduel met FC Utrecht.
Een opsteker voor trainer Michel Preud'homme is de terugkeer van Dwight Tiendalli. De verdediger is na wekenlang blessure weer fit verklaard. Janko heeft wel last van zijn gebroken middenhandsbeentje, zal echter wel kunnen spelen. Ook jongelingen Thilo Leugers en Steven Berghuis ontbreken bij FC Twente.

Kuiper is geopereerd

Nicky Kuiper is woensdag in de Bergmankliniek in Naarden geopereerd aan zijn knie. De linksback van FC Twente scheurde in januari tijdens het trainingskamp van de Tukkers in La Manga de voorste kruisband en binnenband van zijn linkerknie. Kuiper zal zeker een half jaar moeten revalideren.

FC Twente live te zien bij Sporza

Het Europa League duel van FC Twente tegen Zenit Sint Petersburg zal niet op RTL te zien, maar op het betaalkanaal Eredivisie Live. RTL geeft de voorkeur aan het duel van Ajax tegen de andere Russische ploeg uit de Europa League, namelijk Spartak Moskou. Jan van Halst, manager algemene zaken van FC Twente is niet te spreken over de beslissing van RTL.

"Er wordt niet naar journalistiek gekeken, het is puur een commerciële keuze", zegt Jan van Halst. Ook tijdens de vorige wedstrijden koos RTL voor Ajax. 'Wij vinden dat betreurenswaardig. Ik had ook gedacht dat de return tegen Rubin Kazin live zou worden uitgezonden. Maar het heeft geen zin hier energie in te steken, de keuzes van RTL staan toch vast."

Programmadirecteur Peter Lubbers reageerde als volgt op de uitlatingen van Jan van Halst. "Merken als Ajax, Feyenoord en PSV, in die volgorde, trekken nu eenmaal de meeste kijkers. Daar kijken we naar wat live-voetbal op prime time betreft. En daarom bedienen wij onze kijkers ook in die volgorde. En doe de eerste wedstrijd, dan doe je ook de tweede, daarin zijn we consistent."

Het openbare TV programma Sporza springt dankend in op dit gat en begint om 20.40 keurig met het Live uitzenden van de wedstrijd (Canvas, Ziggo kanaal 41).

Bron: Telegraaf, Goal, NuSport, Sporza, FCTwente.nl, FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties