Nieuws

Mihaylov na ongeluk nog onzeker voor duel met Nederland

Mihaylov na ongeluk nog onzeker voor duel met Nederland

Bulgarije is zaterdag 26 mei de eerste tegenstander van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK. FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov is door een auto-ongeluk nog onzeker voor de confrontatie met Oranje in de Amsterdam Arena.

Mihaylov en PSV'er Stanislav Manolev behoren tot de 26 koppige selectie die bondscoach Luboslav Penev opriep. Maar de keeper van FC Twente is een twijfelgeval geworden na zijn betrokkenheid vrijdag bij een ongeluk. Penev wil zekerheid hebben dat Mihaylov ongedeerd is gebleven.

Van de overige selectiespelers springen alleen de namen van Ivan Bandalovski en Valeri Bojinov in het oog. Bandalovski liep in het seizoen 2005/06 een jaar rond in De Kuip zonder ook maar één wedstrijd te spelen, terwijl Bojinov dit seizoen de concurrentiestrijd verloor bij Sporting Lissabon verloor van Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller voetbalt nu op huurbasis voor het Italiaanse Lecce.

Opmerkelijk genoeg was er in het keurkorps van Penev opnieuw geen plek voor Bolton Wanderers-linksbuiten Martin Petrov. De 89-voudig international werd al sinds september 2011 niet meer opgeroepen voor de Bulgaarse nationale ploeg. Ook twee andere Bulgaarse krachten uit de Premier League ontbreken. Aston Villa-middenvelder Stiliyan Petrov kampt met acute leukemie, terwijl Dimitar Berbatov in mei 2010 afscheid nam als international.

Bron: Voetbal International

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties