Nieuws

Mislukt bij FC Twente, 6,2 miljoen Euro bruto in 2014

Mislukt bij FC Twente, 6,2 miljoen Euro bruto in 2014

Het magazine 'De 100 bestbetaalde voetballers van Nederland' heeft, zoals de naam al zegt, een top 100 samengesteld van de bestbetaalde voetballers afkomstig uit Nederland. Nummer één op de lijst is Robin van Persie met in 2014 een bruto inkomen van maar liefst 16,5 miljoen Euro. De top drie wordt aangevuld met op de tweede plek Wesley Sneijder (12 miljoen Euro) en op de derde plek Arjen Robben (9,5 miljoen Euro).

In de top tien staat ook de naam van een voormalig FC Twente speler die door velen waarschijnlijk allang vergeten is. Hij stond in het seizoen 2010-2011 slechts drie maanden onder contract bij de Tukkers waarna het contract alweer werd ontbonden. Hij vertrok vervolgens richting de woestijn waar hij zich nu financieel onafhankelijk heeft gespeeld. We hebben het hier over Anouar Diba die de afgelopen twee jaar speelde voor Qatar SC waar hij netto 1,4 miljoen Euro per jaar ontving.

[google]Daarnaast won Diba afgelopen jaar de rechtszaak die hij had aangespannen tegen zijn oude club Al Nasr wat hem in 2014 nog eens 1,6 miljoen extra opleverde. Omdat de bedragen in de woestijn allemaal netto zijn hebben de makers van de lijst het salaris omgerekend naar het brutobedrag dat hij hiermee in de Eredivisie zou verdienen, 6,2 miljoen Euro.

Hiermee staat Diba op de zevende plek in de top 100 bestbetaalde voetballers van Nederland over 2014. Zelf is Diba er luchtig onder. "Ze houden hier nou eenmaal van mijn type voetbal en ik hou nu eenmaal van hun type salaris", aldus de oud-aanvaller van FC Twente tegenover Remco Regterschot.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties