Nieuws

Mokhtar over zijn idolen, FC Twente en ambities

Mokhtar over zijn idolen, FC Twente en ambities

Youness Mokhtar werd aan het begin van het seizoen op de valreep nog toegevoegd aan de selectie van FC Twente. FC Twente betaalde circa 650.000 Euro voor de buitenspeler die een contract ondertekende voor vier seizoenen. Naar eigen zeggen is hij gehaald als toekomstige opvolger van FC Twente sterspeler Dusan Tadic. In het onderstaande artikel vertelt Mokhtar over zijn idolen, FC Twente en zijn ambities.

Pratend over een idool heeft Mokhtar er meerdere. "Zidane. Zo’n mooie speler. Ronaldinho, Cristiano Ronaldo. Ik houd van het type speler dat mooie acties heeft en het publiek entertaint. Dat hoort bij voetbal. Ik probeer een speler te zijn voor wie mensen naar het stadion komen. Ik heb altijd mijn stijl gehad en die wil ik trouw blijven."

Die stijl probeert hij ook in te passen bij FC Twente waar hij nu iet meer dan een half jaar speelt. In het verleden stond de linksbuiten onder contract bij PSV. Beide clubs hebben veel gemeen aldus Mokhtar tegenover de Volkskrant. "FC Twente is een topclub. Dat zie je aan de faciliteiten, aan het stadion. Het is niet veel anders dan bij PSV, waar ik ook heb gezeten. De club doet het goed. PSV, Ajax en Feyenoord zijn de traditionele top drie. Twente draait de laatste zes, zeven jaar mee. Qua warmte is Twente te vergelijken met PSV."

[google]Ondanks dat hij nog maar net is begonnen bij FC Twente heeft ook Mokhtar ambities, en dat is spelen in één van de top-competities. "Spelen bij een mooie club in Engeland, Spanje of Duitsland. Maar je weet nooit hoe het loopt in voetbal. Ik wil gewoon meemaken hoe het is om in een topcompetitie te spelen, of ik dat aankan. En ik wil meedoen aan de Afrika Cup in 2015 in Marokko. Ik heb nu dertien interlands gespeeld voor jong Marokko, nog geen voor de A-selectie."

De Afrika Cup is gelijk één van de mogelijke nadelen van een speler met een Afrikaans paspoort. Om het jaar vindt de Afrika Cup plaats terwijl in Nederland de tweede helft van de competitie alweer van start is gegaan. De Afrika Cup 2015 wordt gehouden in Marokko en vindt plaats tussen 17 januari en 8 februari 2015.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties