Nieuws

"Mosterd-na-de-maaltijd wedstrijd waar niemand zin in heeft"

"Mosterd-na-de-maaltijd wedstrijd waar niemand zin in heeft"

Aanstaande zondag staat in de Amsterdam ArenA de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente op het programma. Waar de wedstrijd voorheen een topper was, is deze volgens een collega van Tubantia-journalist Henk van Schuppen nu een wedstrijd tussen de lamme en de blinde. Van Schuppen kan zich daar wel in vinden.

"Een hard oordeel maar daar zit wel wat in. Beide ploegen zijn volledig uit vorm, de glans is eraf gebladderd en de elftallen zijn op geen enkele manier te vergelijken met de aansprekende teams van enkele seizoenen geleden. Ajax heeft de titelrace opgegeven, de macht overgedragen aan PSV en richt zich op de tweede plaats. Voor FC Twente lijkt een play-off ticket voor Europees voetbal het hoogst haalbare", schrijft Van Schuppen in zijn column op de website van de Tubantia.

Komend weekend staat de Friese derby tussen Cambuur Leeuwarden en sc Heerenveen en de IIsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles op het programma. "In dat emotionele voetbalgeweld is Ajax-FC Twente dit keer een potje in de schaduw. De aftrap is ook zondagmiddag om kwart voor vijf. Het aanvangstijdtijdstip van de mosterd-na-de-maaltijd wedstrijd waar niemand nog zin in heeft. Zeker niet op een zondag waarop ook veel Twentevolgers zich laten onderdompelen in het feest der zotten. Het kan allemaal geen toeval zijn."

"Dat is wel eens anders geweest. Het is nog niet zo lang geleden dat Ajax-FC Twente een beladen topper van het zuiverste soort was. De Amsterdamse bravoure versus de Twentse nuchterheid. In het kampioensjaar van FC Twente (2010) stonden de ploegen als kemphanen tegenover elkaar. FC Twente won de titelrace op het nippertje van de Amsterdammers. In 2011 nam Ajax op de slotdag van de competitie revanche door in een historische wedstrijd in de Arena FC Twente met 3-1 te verslaan en zo de titel in de wacht te slepen."

[google]In datzelfde jaar ging ook de bekerfinale tussen de twee kemphanen. "FC Twente had een week daarvoor in De Kuip de bekerfinale van Ajax gewonnen. Het was Bryan Ruiz tegen Christian Eriksen. Luuk contra Siem de Jong. Douglas en Wisgerhof versus Vertonghen en Alderweireld. Theo Jansen tegen Demy de Zeeuw. Nacer Chadli versus Miralem Sulejmani", somt Van Schuppen de grote namen op.

"Wat ze in Amsterdam waarschijnlijk al vergeten zijn is dat FC Twente er zowel in 2010 als in 2011 in slaagde om de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijffschaal in de eigen Arena te verslaan. Het zijn voor de Tukkers enkele lichtpuntjes in de statistieken, die verder weinig hoop bieden op een goed resultaat in Amsterdam. Maar wellicht blazen de rivalen van toen zondagmiddag de verbleekte topper nieuw leven in. Een wedstrijd tussen de lamme en de blinde kan immers best aardig zijn", besluit Henk van Schuppen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties