Nieuws

Mulder: Schalke in de waan gelaten

Mulder: Schalke in de waan gelaten

De naderende Europese ontmoetingen tussen FC Twente en Schalke 04 zijn speciaal voor Youri Mulder. De tegenwoordig assistent-trainer van FC Twente was in het verleden speler, co-trainer en ad interim hoofdtrainer van de Bundesliga-club, een club van uitersten. Een Schalke-icoon wil hij zich niet noemen. "Dat vind ik wat overdreven. Ze zullen me echter nog wel herkennen als ik straks met FC Twente daar naar toe kom. We hadden in mijn tijd ook een aardig elftal."

Het grote geld heeft ook bij Schalke 04 zijn intrede gedaan. "Destijds moesten wij het hebben van een goed ingespeeld team", herinnert Mulder zich in gesprek met het ANP.. "Jongens die beter werden doordat ze lang met elkaar speelden. Eén keer per jaar werd er dan een gerichte aankoop gedaan. Dan sprak je niet over de topspelers van Europa. Nu haalt Schalke Raul en Klaas-Jan Huntelaar. Dat was toen ondenkbaar."

Mulder werd gehaald als spits, hoewel hij dat niet helemaal was. "Bij FC Twente speelde ik meer achter de spits, op de 'tien'. Dat wist men niet. Ik wilde graag bij Schalke spelen dus ik heb ze maar in de waan gelaten. Daarom moest ik even omschakelen, maar dat vermogen heb ik wel. Ik legde een hoop arbeid in mijn nieuwe rol. Dat sprak wel aan. Uiteindelijk ben ik als spits aardig succesvol geweest."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties