Nieuws

Munsterman: "Aansluiten bij investeringsmaatschappij noodzakelijk"

Munsterman: "Aansluiten bij investeringsmaatschappij noodzakelijk"

Voorzitter Joop Munsterman heeft zich voor het eerst uitgelaten over de mogelijke samenwerking tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. "Het voetbalwereldje ziet er anders uit dan een aantal jaren geleden en het gaat razendsnel."

[google]"Als je je in het huidige voetbalspectrum niet aansluit bij een partij die internationale contacten heeft bij clubs als Benfica, Real Madrid of Zenit St. Petersburg, dan ga je wel de boot missen", zegt Munsterman tegen BNR. PSV heeft al een samenwerkingsverband met Doyen Sports Group.

Voor een club als FC Twente wordt het interessant om met zo'n maatschappij te gaan praten, omdat de banken steeds moeilijker geld uitlenen. "En we hebben te maken gehad met een overheid die even 1,5 miljoen van de voetbalclubs afpakte. Iedereen maakt het jaar daarna z’n begroting en vervolgens doen ze dat nog een keer. Weet je hoeveel geld dat is voor een club als Twente? En dan schreeuwt de politiek moord en brand dat we proberen ergens geld binnen te halen", doelend op PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken, die afgelopen week aangaf meer te willen weten over de samenwerkingsconstructies tussen voetbalclubs en investeringsmaatschappijen.

"Vraagt Tjeerd van Dekken ook aan elk bedrijf die bij een bank leent, wie de investeerders achter de bank zijn? Het verbaast me. Als je eigenaar bent van de club, is het dan anders? Vitesse heeft een eigenaar: die trekt ook investeerders aan", aldus een getergde Munsterman.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties