Nieuws

Munsterman, Douglas, Clubrecord en Supportersreis

Munsterman, Douglas, Clubrecord en Supportersreis

Het was te verwachten dat de buitenwacht terecht of onterecht over FC Twente heen zou vallen. In het AD heeft Chris van Nijnatten het over "Preud'homme en Douglas gooien naam FC Twente te grabbel" en opent De Telegraaf met een Telegraafje: "Twente-trainer herziet mening". Douglas kreeg zondag in Alkmaar een rode kaart van scheidsrechter Ruud Bossen. Ook misdroeg hij zich op weg naar de kleedkamer. FC Twente had Douglas al geschorst en legde de Braziliaan een hoge boete op. Ook moet hij een sociaal-maatschappelijke activiteit doen. Door verlies toch record? En alles over de Supportersreis naar St. Petersburg.

Treurnis bij Douglas en Twente

Twente betreurt het gedrag rondom de gebeurtenissen zoals die plaatsvonden tijdens AZ-Twente. Niet alleen Douglas ging in de fout, ook trainer Michel Preud'homme wond zich langs de kant hevig op en het duel werd even stilgelegd vanwege Twentse spreekkoren.
Douglas: "Na de rode kaart heb ik te emotioneel gereageerd. Dat had ik niet moeten doen. Ik accepteer de straf die Twente mij oplegt, want ik heb de club in diskrediet gebracht."

Voorzitter Joop Munsterman: "Bij voetbalwedstrijden horen emoties, het is echter volstrekt onacceptabel voor een club als FC Twente dat ons dit is overkomen." Preud'homme: "Ik sta achter de opstelling van de club. Gedurende het wedstrijdverloop zijn de emoties met ons op de loop gegaan. Dat had nooit mogen gebeuren en past niet binnen de clubcultuur van FC Twente."

FC Twente is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB om Douglas voor zes wedstrijden (beker en competitie) te schorsen.

Fotos, rood voor Douglas en Munsterman bij de Supporters

Voor de reactie van Joop Munsterman zie de video onderop deze pagina.
[nggallery id=166]

Twente evenaart ondanks nederlaag clubrecord

FC Twente heeft ondanks het verlies bij AZ (2-1) zondag een clubrecord geëvenaard. De Tukkers slaagden er voor het negentiende eredivisieduel op rij in te scoren. De treffer van Luuk de Jong betekent dat Twente in de afgelopen vijf maanden eenzelfde reeks heeft neergezet als tussen maart en oktober 2000. Destijds eindigde de serie door een 5-0 verliesbeurt bij AZ. De reeks van dit seizoen begon met een 2-2 gelijkspel tegen Ajax op 25 september in de Grolsch Veste. Treffen de Tukkers zaterdag in eigen huis tegen NAC Breda opnieuw doel, dan is de huidige selectie alleen recordhouder.

Supportersreis naar uitduel St. Petersburg

In samenwerking met hoofdsponsor Arke biedt FC Twente haar supporters de mogelijkheid het duel in en tegen St. Petersburg met een georganiseerde reis te bezoeken. Dit duel wordt op 17 maart in Rusland gespeeld. Er is een driedaags arrangement samengesteld. Het vertrek is op woensdag 16 maart, een dag voordat het duel wordt gespeeld. De terugreis staat op vrijdag 18 maart gepland. De kosten voor deze driedaagse arrangement bedragen 495 euro en is inclusief. Meer informatie op de site van FCTwente.nl

Volg ons op Twitter

Volg FCTwente.NU ook op Twitter via het account FCTwenteNU. Onder de eerste 100 volgers verloten wij 2 sfeerkalenders 2011. Voor een voorbeeld klik hier.

Bron: NuSport, TVOost, NOS, FCTwente.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties