Nieuws

Munsterman: "Europa League kostte Twente 14 miljoen Euro"

Munsterman: "Europa League kostte Twente 14 miljoen Euro"

Vorige week verspeelde FC Twente de poulefase van de Europa League door op uitdoelpunten te verliezen van Qarabagh FK. Sportief gezien een hoofdprijs, maar ook financieel niet geheel onbelangrijk. Bij winst had FC Twente drie tot vier miljoen Euro bij kunnen schrijven. Volgens voorzitter Joop Munsterman is Europees voetbal dan ook belangrijk, maar er hangen ook z'n nadelen aan.

"Het spelen van Europees voetbal is goed voor de uitstraling en attentiewaarde van de club. Tegelijkertijd weet je dat het je in de eigen competitie de kop kan kosten. In 2011 bereikten we de kwartfinale van de Europa League, tot half april waren we internationaal aan het voetballen. Een maand later speelden we in De Arena tegen Ajax om het kampioenschap."

[google]"De pijp was leeg", vervolgt Munsterman zijn gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. "We verspeelden de titel, we verspeelden de toegang tot de Champions League. Dat kostte ons uiteindelijk zo'n 14 miljoen Euro. Met dat geld hadden we het stadion af kunnen bouwen. Met dat geld was FC Twente nu een andere club geweest", besluit de preses.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2014-2015

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 57 miljoen een elftal samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes![ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties