Nieuws

Munsterman: "FC Porto ons voorbeeld"

Munsterman: "FC Porto ons voorbeeld"

FC Twente hoopt vanavond ten koste van Steaua Boekarest de achtste finales van de Europa League te bereiken, maar de uiteindelijke ambitie van de club uit Enschede reikt verder: een vaste plek in de top-16 van Europa, met FC Porto als lichtend voorbeeld. Dat zegt voorzitter Jop Munsterman in het AD.

Hoe ziet FC Twente de toekomst? Wat wil de club uit Enschede? Structureel meedoen in de top-5 van Nederland? Of meer? Na ampel beraad hebben de beleidsbepalers zich uitgesproken voor een ambitieus vervolg. Het verdict: FC Twente wil op een verantwoorde wijze naar de Europese top, een nieuwe en tamelijk spectaculaire dimensie in het bestaan.

FC Twente is druk doende met het bouwen van pijlers onder de ultieme droom: doorstoten naar de top-16 van Europa in 2015 of 2016. Rond die tijd hoopt FC Twente, nu 39ste op de UEFA-ranglijst, aansluiting te kunnen vinden met de top-16 van Europa. De club uit Enschede spiegelt zich aan FC Porto: een club uit een relatief kleine competitie, die er door slim en efficiënt beleid steeds in slaagt een gooi te doen naar de Europese prijzen.

'We willen groeien, maar zonder onverantwoorde dingen te doen', zegt Munsterman. 'In deze tijd van crisis kun je een club snel naar de filistijnen helpen, daar waken we met z'n allen voor. Maar de ambitie is groot, we willen verder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties