Nieuws

NEC - FC Twente 1-3 2012-2013

NEC - FC Twente 1-3 2012-2013

FC Twente blijft voorlopig koploper van de Eredivisie. De club uit Enschede won zondag in Nijmegen ook de derde wedstrijd van het seizoen, door NEC te verslaan met 3-1. Voor de formatie van trainer Alex Pastoor was het de tweede tegenvaller op eigen veld in korte tijd, na de 6-1 tegen Ajax vorige week.

Halverwege leidde FC Twente al met 3-0. Na 14 minuten scoorde Luc Castaignos de eerste, Dmitri Bulykin maakt er na 22 minuten 2-0 van. Voor de beide spitsen was het de eerste treffer voor hun nieuwe club.

Spelmaker Dusan Tadic, eveneens een aanwinst, bereidde de doelpunten op fraaie wijze voor.

Het werd voor de rust allemaal nog erger voor NEC. In de 42ste minuut lepelde Leroy Fer met een ongekende rust de bal van elf meter langs Gabor Babos. De doelman van NEC mocht blij zijn dat hij nog in het veld stond. Even eerder had hij de doorgebroken Castaignos onderuit gegleden. Scheidsrechter Ruud Bossen vond als straf de gele kaart voldoende.

NEC stelde er weinig tegenover. Sören Rieks was de enige die in het eerste deel een aardig schot afvuurde. De Deense invaller, al na 33 minuten gekomen voor Ricky ten Voorde, zag de bal net naast het doel van de Bulgaar Nikolai Michailov gaan.

Er was ook tegenslag voor FC Twente. Enkele minuten voor de rust moest Andreas Bjelland geblesseerd per brancard van het veld, ogenschijnlijk nadat hij zich verstapte. Bij het Europese avontuur eerder in de week bij Bursaspor waren ook Nacer Chadli en Wout Brama gekwetst geraakt. Ze ontbraken van het begin in Nijmegen. Na het uitvallen van Bjelland kwam Peter Wisgerhof, de aanvoerder van vorig seizoen, terug in het elftal.

Coach Steve McClaren had de absentie van Chadli, de beste man dit seizoen tot nu toe, opgevangen door Boelikin in de spits te zetten en Castaignos naar de linkerkant door te schuiven. Dat pakte goed uit. In het midden debuteerde de Chileense aanwinst Felipe Gutiérrez in de basis. Hij liet bij vlagen zijn grote talenten zien.

Na de hervatting geloofde FC Twente het wel. Met het oog op onder meer de Europese confrontatie met Bursaspor komende donderdag wilde de club vooral meer blessures voorkomen. NEC had nauwelijks de macht nog iets terug te doen. Wel maakte Evander Sno er nog 3-1 van. Daarna werd het nog even lastig voor FC Twente, maar meer schade kwam er niet.

Samenvatting NEC-FC Twente 1-3

Fer en Castaignos na afloop van NEC-FC Twente 1-3

Get Microsoft Silverlight


Wedstrijdstatistieken NEC - FC Twente 1-3

NEC - FC Twente 1-3
0-1 Castaignos (14)
0-2 Bulykin (22)
0-3 Fer (42/strafschop)
1-3 Sno (77)

Arbiter: Bossen
Geel: Babos, Tadic, Gutierrez, Janssen, Verhoek

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bjelland (Wisgerhof/40), Schilder, Janssen, Gutierrez (Landzaat/82), Fer, Tadic, Bulykin (Verhoek/60), Castaignos.

NEC: Babos, Breuer, Van Eijden (Cmovs/66), Nuytinck, Conboy, Sno, Roorda (George/46), Koolwijk, Foor, Platje, Ten Voorde (Rieks/33).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties