Nieuws

Nederland gaat Ukraine voorbij op ranglijst UEFA

Nederland gaat Ukraine voorbij op ranglijst UEFA

Nederland is een plaatsje gestegen op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA. Door de overwinningen van AZ en FC Twente kreeg Nederland er weer 0,8 punt bij. Daardoor passeert het Oekraine en staat het nu achtste op de ranglijst van sterkste Europese voetballanden. De enige overgebleven Oekraiense ploeg, Metalist Charkov, verloor met 0-1 van Olympiakos Piraeus.

Aan de hand van de coëfficiëntenlijst bepaalt de UEFA jaarlijks hoeveel clubs uit de diverse landen mogen deelnemen aan de Europese toernooien. Het verschil tussen Nederland en nummer zeven Rusland bedraagt nog drie punten. Maar doordat Rusland komend jaar ruim 11 punten kwijtraakt uit het seizoen '07/'08, zal Nederland ook dat land voorbij gaan. Ons land verzamelde in '07/'08 slechts 5 punten.

De landen die tussen de zevende en de negende plaats staan, mogen evenveel ploegen afvaardigen in de Europese competities. Pas als Nederland opklimt naar de zesde plaats, nu in het bezit van Frankrijk, verdient het een extra ticket voor de Champions League. Dat gat is nog zo'n 10 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties