Nieuws

'Niet inbrengen Onyewu oorzaak mislopen kampioenschap'

'Niet inbrengen Onyewu oorzaak mislopen kampioenschap'

Joop Munsterman is inmiddels al weer tien jaar voorzitter van FC Twente. Vanaf februari neemt hij afscheid als statutair directeur en is hij enkel nog voorzitter van de one-tier-board. Munsterman zal niet meer dagelijks op de werkvloer te vinden zijn. In Voetbal International blikt de voorzitter terug op tien jaar voorzitterschap, met vele hoogte- maar ook dieptepunten.

Het is niet moeilijk te raden wat het absolute hoogtepunt was voor Munsterman. "Het kampioenschap was natuurlijk het mooiste dat je kunt meemaken. Het conceptueel uitdenken van het stadion, de bouw ervan en de bijbehorende productmarktcombinaties, vond ik ook erg interessant. In het verlengde daarvan was het dakdrama een absoluut dieptepunt. Twee dodelijke slachtoffers. Verschrikkelijk."

"Van een totaal andere orde, maar waar ik weken ziek van ben geweest, en ik wist niet dat dat bestond, was dat we in 2011 het kampioenschap op de laatste speeldag misliepen bij Ajax", vertelt Munsterman over dat seizoen. "Als we toen de titel hadden geprolongeerd, was de stap definitief gemaakt. We liepen tussen de zeven en veertien miljoen euro mis. Dat was een klap, hoor."

[google]Munsterman heeft zelf wel een idee op welk moment het misging. Volgens hem was dat niet in de laatste wedstrijd tegen Ajax. "Ik kan die laatste weken van het seizoen nog zo uittekenen. We speelden in een van de laatste wedstrijden met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. We stonden lang met 1-0 voor en in de slotfase verwachtte je bij ons de lange voorstopper Onyewu op het veld. Alle ballen weg, jongens. Een minuut voor tijd werd de bal voorgezet en kon Rogier Meijer de 1-1 inkoppen omdat Onyewu nog steeds op de bank zat. Achteraf gezien makkelijk praten, maar voor mijn gevoel verspeelden we daar het kampioenschap. Ongelooflijk dat ons dat gebeurde."

Foto: FC Twente Media
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties