Nieuws

Odense BK-FC Twente: voorbeschouwing

Odense BK-FC Twente: voorbeschouwing

Donderdagavond neemt FC Twente het in de UEFA Europa League op tegen Odense BK. De Tukkers zullen in Denemarken hun derde groepswedstrijd afwerken en worden gesteund door tweeduizend fans uit Twente.

In aanloop naar het Europa League-duel met Odense BK trainde FC Twente woensdagavond in het TRE-FOR Park. Voorafgaand vond de gebruikelijke persconferentie plaats. Trainer Co Adriaanse en Denny Landzaat blikten vooruit op de wedstrijd tegen de Deense opponent.

Co Adriaanse

Co Adriaanse kan tegen Odense beschikken over een nagenoeg fitte selectie. “Alleen Sander Boschker en Nicky Kuiper zijn niet fit. Nacer Chadli is ook mee naar Odense. Hij heeft maandag 75 minuten met Jong FC Twente gespeeld en dat ging zonder problemen. Ook de dag erna had hij geen last.” Adriaanse wilde tijdens de persbijeenkomst niet aangeven of Chadli in actie komt tegen Odense. “Nacer is fit en zou minuten kunnen maken. Als hij niet volledig fit was geweest, was hij ook niet meegegaan.”

Odense won de eerste poulewedstrijd in de Europa League van Wisla Krakow (1-3) en verloor thuis van Fulham (0-2). “In Europa doen ze het goed, maar in de competitie minder. Ze staan in de middenmoot, met veel punten achter Kopenhagen, en hebben een vreemd doelsaldo. 21 goals voor en ook 21 doelpunten tegen. Het hoogste aantal van de competitie. Ze scoren veel en krijgen er dus ook veel tegen”, aldus Adriaanse. “In Europa hebben ze goede wedstrijden gespeeld tegen Villarreal en de nederlaag tegen Fulham was geflatteerd.” Volgens Adriaanse zal er meer naar FC Twente gekeken worden. “Odense heeft het thuisvoordeel. Wij zijn tweede van Nederland en als je dan naar de competities van beide landen kijkt, schat ik ons toch hoger in.”

Denny Landzaat

Tijdens de persconferentie zat Denny Landzaat naast de trainer. De middenvelder ziet het duel met Odense nog niet als een cruciaal duel in deze poule. “Dat is het in deze fase nog niet. Wij willen een goed resultaat behalen en zo een goede stap zetten en Odense zal graag van ons willen winnen om zo een betere positie in deze groep te krijgen. Daarom zal het een zware wedstrijd worden. Als je in Europa in een uitwedstrijd een gelijkspel behaald is dat soms niet slecht, maar het liefst willen we meer.”

Hieronder de beelden van de persconferentie gemaakt door RTV Oost.

Get Microsoft Silverlight

De tegenstander

Met Morten Skoubo heeft de opponent van FC Twente een speler in haar selectie die actief is geweest in de Nederlandse competitie. De afgelopen twee seizoenen stond hij onder contract bij FC Utrecht, maar werd hij verhuurd aan Roda JC Kerkrade. Op dit moment beschikt Odense over weinig bekende spelers, echter was de club voor meerdere voetballers een opstap naar de top. Thomas Helveg (AC Milan), Thomas Sörensen (Aston Villa) en Christian Eriksen (Ajax) begon hun loopbaan bij de Deense club. Henrik Clausen staat als trainer aan het roer bij de tegenstander van de Tukkers. Clausen moest noodgedwongen op negentienjarige leeftijd al stoppen met voetballen, waarna hij zich direct is gaan richten op het trainersvak. Sinds november 2010 zwaait hij met de scepter bij zijn huidige werkgever en eindigde in zijn eerste seizoen als tweede achter FC Kopenhagen.

De prestaties
Evenals FC Twente kwam Odense dit seizoen uit in de voorronde van de Champions League. De ploeg leek voor een stunt te gaan zorgen, door met 1-0 te winnen van Villarreal. Op bezoek bij de Spanjaarden ging het echter mis, de Spaanse formatie bleek met 3-0 te sterk. Daardoor was het wel direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Deense competitie is momenteel twaalf speelrondes onderweg. Aan kop gaat FC Kopenhagen, Odense is terug te vinden op de vijfde plek. Vijf keer werd er gewonnen, drie keer speelde ze gelijk en vier keer stond de ploeg van Clausen met lege handen. Afgelopen weekeinde bleef Odense op 0-0 steken tegen Aarhus.

Historie:
Op 12 juli 1887 werd Odense Cricketclub opgericht. Twee jaar later werd er besloten er een voetbal en tennisafdeling bij te voegen, direct werd de naam veranderd in Odense Boldklub (Odense Balspelclub). De Deense club speelt haar thuiswedstrijden in TRE-FOR Park. Tot vorig jaar droeg het stadion de naam Fionia Park. In het onderkomen is plaats voor 15.790 toeschouwers. Het stadion werd in 1941 geopend en ondervond in 1997 een renovatie. Drie keer in haar historie mocht Odense zich kampioen van Denemarken noemen. De supporters zullen daarom de jaartallen 1977, 1982 en 1989 niet snel vergeten,

'Twente zit net onder het niveau Manchester United'

Bij Odense is het respect voor FC Twente groot, zo viel woensdagmorgen bij de persconferentie te beluisteren. ,,Twente is niet van het niveau Manchester United, maar zit net daaronder'', aldus Odense-trainer Clausen. ,,Ze spelen goed en heel aanvallend voetbal en zijn vorig jaar niet voor niets zo ver in Europa gekomen. Wij gaan voor de winst, maar Twente is favoriet.''
Clausen gelooft niet dat donderdagavond al een beslissing valt in de poule. ,,Wat de uitslagen ook zijn, alle ploegen doen na donderdag nog mee.''

Door de tegenvallende resultaten in de competitie heeft Odense de laatste weken de nodige kritiek gehad in de Deense pers. ,,Maar daar trekken wij ons niets van aan'', aldus aanvoerder Sorensen. ,,Het enige dat wij moeten doen is resultaten neerzetten en dan verstomt die kritiek vanzelf.''
Zijn trainer vindt dat de kracht van Twente vooral voorin ligt. ,,Janko, De Jong en John zijn zeer bepalende spelers bij Twente'', aldus Clausen.

De wedstrijd staat onder leiding van de Spanjaard David Fernández Bobalán en begint donderdagavond om 19.00 uur en is live te beluisteren via FC Twente Radio. Het duel is ook rechtstreeks te zien op Eredivisie Live dat t/m zondag gratis is te ontvangen voor digitale tv-kijkers.

Bron: fctwente.nl, voetbal.tctubantia.nl en rtvoost.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties