Nieuws

Ola John: "Wissel volkomen terecht"

Ola John: "Wissel volkomen terecht"

Ola John was zondag na de moeizame overwinning van FC Twente op FC Utrecht (1-0) duidelijk. “We scoorden net voor rust. Dat is op het juiste moment. Daarna kregen beide ploegen kansen. Dat is voetbal. Maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkst.”

De buitenspeler werd net als donderdag in het Europa League-duel met Steaua Boekarest vroegtijdig naar de kant gehaald. Van vermoeidheid of een blessure was echter geen sprake. “Vandaag speelde ik niet mijn beste wedstrijd, de wissel was dan ook terecht.”

Weinig zenuwen
Een blessure kan John nu niet gebruiken. Hij werd vrijdag geselecteerd door bondscoach Bert van Marwijk voor de wedstrijd tegen Engeland op Wembley, z'n eerste oproep voor Oranje. Ondanks de snelle ontwikkeling in zijn carrière kent hij weinig zenuwen.

John laat de komende dagen dan ook rustig op zich afkomen. “Ik zie wel wat er gaat gebeuren. Het was al een verrassing dat ik in de voorselectie zat, laat staan dat ik bij de definitieve groep zit. Normaal zie ik die grote spelers op televisie en nu zit ik er zelf bij. Het is een droom die uitkomt.”

Eigen spel
Zijn broer Collins John ging hem voor bij Oranje. De 26-jarige spits komt momenteel uit voor Mes Sarcheshmeh uit Iran. “Collins feliciteerde me telefonisch en vertelde dat hij trots was. Ook zei hij dat ik mijn eigen spel moet spelen, net zoals bij Twente.”

John heeft dit seizoen zeven keer gescoord en gaf elf assists. Toch kijkt hij niet verder dan de ontmoeting met Engeland. “Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd. Ik moet elke keer weer laten zien wat ik kan. Als ik er dan bij zit, denk ik pas aan een EK.”

Bron: NUSport


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties