Nieuws

McClaren wordt niet vervolgd door KNVB

McClaren wordt niet vervolgd door KNVB

UPDATE:
De KNVB heeft besloten dat FC Twente-trainer Steve McClaren geen schorsing aan zijn broek krijgt. De Engelse oefenmeester vond het nodig om in de wedstrijd bij Vitesse (1-4 winst) de catacomben in te lopen om beelden van het duel te bestuderen.

De Nederlandse voetbalbond besloot wel om de zaak voor te leggen aan de FIFA. McClaren ging tijdens het duel met Vitesse even de catacomben in om een overtreding van Patrick van Aanholt op Twente-speler Leroy Fer terug te kijken. De vijftigjarige keuzeheer vond na het zien van de herhalingen dat de charge van de Vitesse-verdediger meeviel, waarna McClaren zich weer meldde voor de dug-out van FC Twente.

De KNVB kwam tot de conclusie dat McClaren in principe niets deed wat tegen de regels was, maar wil graag nog wel nadere toelichting over dergelijke incidenten van de wereldvoetbalbond. "We willen wel graag advies van de FIFA hoe we met dit soort zaken moeten omgaan", aldus een woordvoerder van de KNVB.

De KNVB bespreekt vandaag het gedrag van Twente-trainer Steve McClaren tijdens het duel met Vitesse. Dat meldt het AD. De Engelsman rende minstens twee keer na discutabele beslissingen van de arbitrage naar de catacomben. Daar bekeek hij de herhaling op een tv-scherm van Eredivisie Live.

Officieel is dat niet verboden. Het zou echter vreemde situaties op kunnen leveren als een trainer naar aanleiding van het bekijken van beelden tijdens de wedstrijd verhaal gaat halen bij de vierde official. Vitesse-trainer John van den Brom vond het heen en weer lopen van zijn collega-trainer 'heel vreemd'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties