Nieuws

Onderzoek naar racistische spreekkoren richting Agyepong

Onderzoek naar racistische spreekkoren richting Agyepong

Gisteren tijdens het treffen tussen FC Utrecht en FC Twente liet een deel van het Utrecht publiek zich weer van haar slechtste kant zien. Naast de gebruikelijke vuurwerkgeluiden, waar de KNVB al bijna 15 jaar iets aan weigert te doen, werd FC Twente aanvaller Thomas Agyepong racistisch bejegend door een deel van de zogenaamde supporters. Het zogenoemde 'Bananenlied'werd ingezet toen de maker van het openingsdoelpunt geblesseerd op de grond lag.

[google]De reactie van FC Twente woordvoerder Richard Peters is kort. "Wat iedereen heeft gehoord, hebben wij ook gehoord. Helaas." De reactie van FC Utrecht algemeen directeur Wilco van Van Schaik was een stuk uitgebreider. Hij is helemaal klaar met de houding van een deel van zijn publiek en gaat een onderzoek starten.

"Wij gaan dit incident niet bagatelliseren. We willen het juist publiekelijk en nadrukkelijk benoemen en één glasheldere boodschap meegeven: wij zijn hier hé-lé-máál klaar mee, en met 'wij' spreken we ook over ons publiek dat zich tegen dit spreekkoor liet horen. We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten", besluit Van Schaik op de eigen clubwebsite.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties