Nieuws

Ontdekker Unnerstall: 'Een uitstekende zet van FC Twente'

Ontdekker Unnerstall: 'Een uitstekende zet van FC Twente'

Het was VVV technisch directeur Stan Valcks die ervoor zorgde dat Lars Unnerstall medio 2017 de overstap maakte van de Duitse naar de Nederlandse competitie. Het bleek een succesnummer want al na een jaar werd de doelman doorverkocht aan PSV.

Bij de laatste club heet hij het niet gered om eerste doelman te worden, maar iedereen in Nederland is inmiddels wel overtuigd van de kwaliteiten van de Duitse goalie. Valckx is dan ook van mening dat FC Twente een prima keuze heeft gemaakt door de Duitser naar Enschede te halen.

"Voor mij zijn bij een keeper drie zaken heel belangrijk. Ten eerste moet hij lengte hebben, en Lars is net geen 2 meter. Ten tweede moet een doelman heersen in het 16 metergebied en in de lucht. Hij moet zijn verdedigers op dat vlak ontlasten. Dat beheerst Lars als geen ander", zo vertelt hij in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

En als laatste geeft Valckx aan dat een doelman punten moet pakken. "En dat deed hij bij ons. Ik hoor weleens dat hij niet goed kan meevoetballen, maar ik heb liever een keeper die punten pakt, dan dat hij leuk een balletje kan wegleggen. Lars heeft duels voor ons gewonnen."


[google]

Daarnaast is Unnerstall volgens Valckx ook nog een fijne jongen in de omgang. "Hij is ook een hartstikke leuke jongen, die bij alle clubs waar hij heeft gespeeld goed ligt. Hij heeft humor en is heel sociaal. Vorig jaar is hij samen met zijn vriendin en met de mensen van VVV nog carnaval wezen vieren in Venlo."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties