Nieuws

"Onze spelers waren daar behoorlijk van onder de indruk"

"Onze spelers waren daar behoorlijk van onder de indruk"

Vanavond speelt Ajax in de Europa League tegen Celtic. Het is voor de Amsterdammers een wedstrijd met een speciaal tintje, het is namelijk het 500ste duel van de club in de Amsterdam ArenA. De meest bijzondere wedstrijd in het stadion was de kampioenswedstrijd tussen Ajax en FC Twente uit 2011, dit duel beschouwen de Amsterdammers als mooiste duel in dat stadion. Jan van Halst, toen nog in dienst bij FC Twente als algemeen directeur, was bij die wedstrijd aanwezig.

"Toen we het stadion binnenkwamen, anderhalf uur voor de wedstrijd hing er al een angstaanjagende sfeer", blikt Van Halst in Metro terug op die memorabele wedstrijd. "Onze spelers waren daar behoorlijk van onder de indruk. Dit gaan we nooit winnen, dacht ik toen al."

[google]Die gedachte sprak Van Halst ook uit op televisie. "Naast het veld was een tv-studiootje ingericht en ik moest voorbeschouwen", vervolgt hij. "Toen er gevraagd werd wie er zou gaan winnen, zei ik dan ook: Ajax. Dat werd me niet in dank afgenomen, want ik werkte bij Twente."

"Maar ik liet mijn voetbalhart spreken. Dit is wat voetbal zo mooi maakt, dacht ik. Die sfeer bij die wedstrijd heb ik nog nooit in een voetbalstadion mee gemaakt", besluit Van Halst.

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties