Nieuws

"Op 95% van je kunnen red je het niet"

"Op 95% van je kunnen red je het niet"

Afgelopen zomer maakte Nacer Chadli de stap waar hij al enkele jaren op wachtte. Er was veel interesse, maar de Belg koos uiteindelijk voor de competitie van zijn dromen de Premier League. Tottenham Hotspur betaalde circa zeven miljoen Euro voor de flankspeler die een moeilijke start kende. Uiteindelijk kwam hij tot 24 competitiewedstrijden waarin hij slechts één keer scoorde.

"Het is niet dat ik de overgang van de eredivisie naar de Premier League onderschat heb, maar elke wedstrijd in Engeland is zo intens. Op vijfennegentig procent van je kunnen red je het niet, elke keer opnieuw moet je honderd procent zijn om in de ploeg te staan. Ik heb eruit gelegen met een kuit- en een dijblessure, maar zowel onder Villas-Boas als onder zijn opvolger Sherwood heb ik mijn basisplaats kunnen heroveren.”

Nooit in paniek geraakt

"Op een bepaald moment waren we met tien spelers voor drie posities, maar ik ben nooit in paniek geraakt", vervolgt Chadli tegenover de Telegraaf. "We hebben alles bij elkaar meer dan zestig wedstrijden gespeeld. Ik denk dat ik daarvan iets meer dan de helft gespeeld heb. Dat is niet slecht voor mijn eerste seizoen, maar ik denk dat ze volgend seizoen pas de echte Chadli te zien krijgen bij de Spurs”

[google]Momenteel is Chadli zich met België aan het voorbereiden op het WK in Brazilië. Een basisplaats lijkt er niet voor hem weggelegd. "Er zijn een paar zekerheden in het elftal en daar hoor ik momenteel niet bij. Het is aan mij om de strijd aan te gaan met die andere jongens. Bij Tottenham begon ik het seizoen op links en eindigde ik als verdedigende middenvelder. Ook bij de Rode Duivels heb ik in de kwalificatie onder Wilmots regelmatig centraal gespeeld. Al blijf ik erbij dat ik als flankenspeler van groter belang ben voor de ploeg. Vanuit die positie kan ik sneller voor het doel komen en gevaarlijk zijn”, besluit de Belg.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties