Nieuws

Opbrengst tranfer Elia wordt gedeeld

Opbrengst tranfer Elia wordt gedeeld

Eljero Elia voltooide deze week de derde transfer in zijn profloopbaan. In 2007 ging de vleugelaanvaller van ADO Den Haag naar FC Twente, in 2009 van FC Twente naar Hamburger SV en nu vertrok de 24-jarige Voorburger naar Juventus. Zijn oude clubs in Nederland delen voor een deel mee in de transferopbrengst van tien miljoen euro.

Elia speelde drie seizoenen in het eerste van ADO en twee bij FC Twente, maar werd opgeleid bij Ajax. De Amsterdammers hebben dan ook recht op een net zo groot deel van de transfersom als de twee competitiegenoten. “Wij krijgen een percentage van het transfergeld, omdat Elia drie seizoenen heeft gespeeld. Dat bedrag moeten wij delen met FC Twente en Ajax, want daar was hij ook actief”, zegt commissaris Paul Beyersbergen tegen RTV West.

Het deel van de transfersom is niet het enige dat ADO ontvangt. De Haagse club, die Elia 59 wedstrijden in de ploeg had en zes goals aan hem overhield, deelt ook nog mee in de officiële winst die Hamburger SV boekt op de speler. Die Rothosen hielden een miljoen euro over ten opzichte van wat zij zelf betaalden. “En van die winst krijgen wij ook weer een percentage”, aldus Beyersbergen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties