Nieuws

'Opgefrist' Twente klaar voor titelstrijd

'Opgefrist' Twente klaar voor titelstrijd

Van alle clubs in de eredivisie heeft FC Twente de uiterste termijn van de transferperiode in januari optimaal benut. De Tukkers deden vandaag op de laatste dag van de toegestane spelershandel nog volop zaken.

De dure bankzitter annex pinchhitter Marc Janko werd nog voor een mooi bedrag overgedaan aan FC Porto. Wesley Verhoek (ADO Den Haag) en Glynor Plet (Heracles) meldden zich in De Veste als versterkingen.

Eerder trok de ambitieuze nummer 2 van de eredivisie al als uitbreiding van de A-selectie aanvaller Joshua John (Sparta) en doelman Daniel Fernandes (CFR Cluj) aan. Het vertrek van Dario Vujicevic (contract ontbonden) en Steven Berghuis (verhuurd aan VVV-Venlo) zal in Enschede amper merkbaar zijn. Met trainer Steve McClaren gaat FC Twente juist opgefrist op jacht naar de titel.

In tegenstelling tot FC Twente hielden de andere topclubs zich relatief rustig op de spelersmarkt in januari. Koploper PSV nam alleen afscheid van Rabiu Ibrahim (contract ontbonden). Trainer Fred Rutten en technisch directeur Marcel Brands vinden dat de huidige Eindhovense selectie kwalitatief en kwantitatief in staat moet zijn om de landstitel te veroveren.

AZ hield de basiskrachten Brett Holman en Simon Poulsen in Alkmaar. Beiden beschikken over aflopende contracten en zullen waarschijnlijk komende zomer alsnog 'gratis' overstappen naar een andere club. De onttroonde koploper, na de pijnlijke 2-0 zaterdag in Kerkrade bij Roda JC, moest wel afscheid nemen van middenvelder Pontus Wernbloom (CSKA Moskou). Verdediger Toine van Huizen verhuisde naar Sparta.

Ajax dacht begin deze week definitief te kunnen breken met Mounir El Hamdaoui. Fiorentina bleek op het laatste moment echter niet te kunnen voldoen aan de financiële verplichtingen. Daardoor is de rebellerende en verbannen spits ten minste tot de zomer opnieuw veroordeeld tot trainen en spelen voor Jong Ajax.

Ook een bliksemtransfer van smaakmaker Luciano Narsingh van sc Heerenveen ging dinsdag niet door, omdat volgens de Friese club een heel goed bod uit Amsterdam uitbleef. Ajax verloor nog wel een groot talent (Ouasim Bouy) aan Juventus.

Feyenoord legde in de wintermaanden een aantal spelers langer vast, zoals Van Huijgevoort, Ramsteijn, Schaken en Clasie. Ruud Vormer (Roda JC) en John Goossens (NEC) werden alvast transfervrij voor het volgende seizoen vastgelegd.

Bron: Volkskrant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties