Nieuws

Opgeleefde McClaren klaar voor wedstrijd tegen Chelsea

Opgeleefde McClaren klaar voor wedstrijd tegen Chelsea

Steve McClaren heeft zijn carrière als trainer/coach/manager nieuw leven ingeblazen bij Derby County. De Engelsman leek op een dood spoor te zitten na zijn vertrek vorig jaar bij FC Twente, maar zijn nieuwe club kent tot nu toe een succesvol seizoen. Toen McClaren zijn voorganger Nigel Clough opvolgde stond had Derby County elf punten verzameld in negen wedstrijden en stond het veertiende in de Championship. Inmiddels is de ploeg opgeklommen naar de vierde plaats.

[google]Derby County had McClaren net zo hard nodig als andersom. "Dat gevoel had ik ook, al vanaf de eerste dag dat ik hier was", zegt McClaren in The Guardian. "Ik ken de club, ik ken de stad. Ik kwam terug en wist al binnen een paar uur dat het wel goed zat."

De ambities van McClaren zijn helder. Hij wil de club binnen afzienbare tijd weer naar het hoogste niveau loodsen. "We proberen hier hetzelfde model te volgen als Swansea City, Norwich City en Southampton. Dat zijn clubs die voetbal op de juiste manier benaderen. Met een goede infrastructuur moeten we ervoor zorgen dat we in de Premier League terecht komen en er ook in blijven."

Over zijn tweede, en minder succesvolle periode bij FC Twente zegt McClaren het volgende: "Ik was negentien maanden weggeweest bij de club, die toen kampioen werd. In die tijd was het elftal aanzienlijk veranderd, maar de mensen praatten nog nog steeds over het kampioenschap. Iedereen vroeg zich af waarom dit team het minder goed deed dan het 'oude' team. Dat zie je nu ook bij Chelsea, waar José Mourinho is teruggekomen."

Dat zelfde Chelsea is morgenmiddag (15.15 uur Nederlandse tijd) de tegenstander van Derby County in de derde ronde van de FA Cup. Chelsea's manager José Mourinho is lovend over Derby County en met name McClaren. "McClaren kent het voetbal als geen ander", zegt hij tegen Eurosport. "Met zijn ingebrachte stabiliteit kan hij de ploeg naar de Premier League leiden. Bovendien kan de ploeg tegen ons zonder druk spelen. Onze boodschap is dat we ze respecteren en dat we met het beste elftal zullen spelen."

Stelling: McClaren is wel degelijk een topcoach en leidt Derby County naar de Premier League.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties