Nieuws

Opmerkelijk: Licentie ingetrokken

Opmerkelijk: Licentie ingetrokken

Gevalletje karma in Zwitserland. Het Neuchatel Xamax van de Russische/Tsjetjeense (streep door wat niet van toepassing is) eigenaar Bulat Chagaev, is door de Zwitserse bond uit de competitie gezet. Inderdaad de club waar Chagaev Gullit wilde stallen na zijn ontslag bij Grozny. De reden is niet minder dan opmerkelijk.

De SFL (Zwitserse KNVB) kwam woensdag met het volgende statement: “De SFL heeft Neuchatel Xamax’s licentie om deel te nemen aan de Zwitserse competitie per onmiddelijke ingang ingetrokken. De strafcommissie van de bond kwam tot die beslissing omdat Xamax geen financiele garanties kon overleggen. Daarnaast is de commissie ervan overtuigd dat de gepresenteerde bankgarantie van Bank of America niet daadwerkelijk door die bank werd uitgegeven.”

Met andere woorden: Xamax verzon de bankgarantie bij elkaar, die volgens de Zwitserse media “vol stond met kinderlijke grammaticale fouten.” Op het interwebsss speelt de club vooralsnog mooi weer, al deed het op 16 januari nog wel een perscommuniqué de deur uit. De strekking daarvan was dat de club werd gepest (danku Google Translate) van alle kanten en dat een bankroet van de club, heel veel mensen wel erg goed uit zou komen. Maar goed, het is dus schlüss, kaputt, sluiten voor de mensen uit Neuchatel.

Boontje komt om zijn loontje, om nog maar eens een open deur in te trappen. Kut, natuurlijk voor de spelers die nog onder contract stonden bij de club uit het Westen van Zwitserland. Aan de andere kant is het ook wel een keer lekker om niet door de clubeigenaar met de dood bedreigd te worden. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Laten we hopen dat de FIFA de invloed van psychotische miljardairs in 2012 wat kan inperken.

Schwalbe United

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties