Nieuws

Opvallend: FC Twente scoort uit veel beter dan in de eigen Grolsch Veste

Opvallend: FC Twente scoort uit veel beter dan in de eigen Grolsch Veste

Na dertien wedstrijden is FC Twente terug te vinden op een uitstekende zesde plek op de ranglijst. Een plek waar vooraf iedereen voor zou hebben getekend na een dramatisch seizoen 2019-2020. FC Twente behaalde tot dusver 24 punten, slechts negen minder dan koploper Ajax.

Van de dertien wedstrijden speelde FC Twente er zeven in eigen huis en zes op vreemde boden. Maar hoeveel punten behaalde FC Twente nu per thuiswedstrijd en per uitwedstrijd? Tussen de Linies zocht het uit en concludeerde dat FC Twente veel beter presteert in uitwedstrijden.

In de zes uitwedstrijden die FC Twente speelde scoorde het gemiddeld 2,17 punten per wedstrijd. Pakken we de punten erbij van de zeven thuiswedstrijden dan zien we dat FC Twente thuis 'slechts' 1,57 punt pakte per wedstrijd. Het verschil tussen het gemiddeld aantal punten per uit- en thuiswedstrijd is 0,60 punten. Er is maar één ploeg die hoger scoort en dat is Feyenoord met een verschil van 0,62 punten.

[google]

Wat de statistieken van de uitwedstrijden extra bijzonder maakt is dat FC Twente dit seizoen al op bezoek is geweest bij de altijd lastige tegenstanders Ajax, Feyenoord, Willem II en FC Utrecht. FC Twente won van Ajax en Willen II, speelde gelijk in de Kuip tegen Feyenoord en verloor alleen van FC Utrecht.

Pakken we de thuiswedstrijden erbij dan heeft de ploeg van Ron Jans met name de punten verspeeld tegen de zogenaamde 'kleintjes'. FC Twente speelde gelijk tegen FC Emmen en verloor thuis van RKC Waalwijk. Ook de laatste thuiswedstrijd tegen AZ ging, tegen de verhouding in, verloren.

FC Twente doet het dit seizoen dus een stuk beter in uitwedstrijden dan in de thuiswedstrijden. Laat het een waarschuwing zijn voor de wedstrijd van vanavond tegen Sparta Rotterdam. Die wedstrijd begint om 21:00 uur in de eigen Grolsch Veste.

Opvallend: FC Twente scoort uit veel beter dan in de eigen Grolsch Veste

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties