Nieuws

Oud FC Twente 3e in Gevelsberg

Oud FC Twente 3e in Gevelsberg

Oud FC Twente heeft zaterdag deelgenomen aan het sterk bezette toernooi in het Duitse Gevelsberg en behaalde daar een verdienstelijke derde plaats. FC Twente was volgens vriend en vijand over het hele toernooi gezien de betere ploeg. Echter werden de soms geboden kansen te weinig benut en werd door het veelal fraaie aanvalsspel de verdediging wat verwaarloosd. De andere deelnemende ploegen waren: Schalke 04, Borussia Dortmund, FC Köln, VfL Bochum en Borussia Mönchengladbach.

De eerste wedstrijd tegen VFL Bochum werd onnodig met 3-2 verloren. De doelpunten van Oud FC Twente werden gemaakt door Michel Timmerman en Arnold Bruggink, die voor het eerst deel uitmaakte van de selectie van Oud FC Twente. De tweede partij, tegen FC Köln (winnaar 2011), werd gewonnen met 4-2. Martijn Abbenhues wist twee keer op zeer fraaie wijze te scoren en ook Arnold Bruggink en Berthil ter Avest waren trefzeker.

Door dit resultaat moest om de derde plaats worden aangetreden tegen Borussia Dortmund. In een spannende wedstrijd werd een 3-3 eindstand bereikt. De doelpunten aan Twentezijde werden gescoord door Arnold Bruggink (topscorer met drie treffers), Berthil ter Avest en Roel Deuzeman.


Penalty’s moesten de beslissing brengen en daarin was Twente de betere ploeg. Er werd zeven keer raak geschoten en Dortmund bleef steken op zes treffers. Het goede spel en een prima teampresentatie heeft ertoe geleid dat de uitnodiging voor volgend jaar al binnen is.

Eindstand:
1. Bor.Mönchengladbach
2. VfL Bochum
3. FC Twente
4. Borussia Dortmund
5. Schalke 04
6. FC Köln

Bron: FC Twente

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties