Nieuws

'Oud-Tukkers' genieten bij Southampton

'Oud-Tukkers' genieten bij Southampton

Dusan Tadic verhuisde afgelopen zomer voor dertien miljoen euro van FC Twente naar Southampton. In de Zuid-Engelse stad kwam hij in de persoon van Jan Kluitenberg een oude bekende tegen. Kluitenberg was twee jaar geleden fysiektrainer bij FC Twente en is dat nu bij Southampton.

De twee hebben het bijzonder goed naar hun zin in Engeland. De goede prestaties van de club, Southampton staat momenteel tweede in de Premier League, zullen daar ook aan bijdragen. "Voor sommigen was was mijn keus misschien een verrassing, maar dit was voor mij de beste stap", geeft Tadic aan in gesprek met Fardau Wagenaar van De Twentsche Courant Tubantia. Dat de club met Ronald Koeman een Nederlandse manager heeft, sprak de Serviër erg aan. "Ik hou van Nederlandse coaches, ze luisteren, geven advies, hebben vertrouwen en willen dominant spelen. Bovendien maken ze ons echt beter. Bij FC Twente was dat ook zo."

[google]Ook Jan Kluitenberg geniet met volle teugen. Na FC Twente belandde hij bij Feyenoord, waar hij met Ronald Koeman samenwerkte. Die besloot hem mee te nemen naar Southampton. "Bij FC Twente zeggen ze dat ze een familie zijn, maar zo heb ik dat niet ervaren. Hier wel, iedereen trekt zich aan elkaar op en niemand is minder dan een ander."

Naast Tadic kwam ook Graziano Pellè over uit Nederland. Beide spelers waren in de Eredivisie grote namen, maar in Engeland kenden ze beide spelers amper. Nu is dat wel anders. "Beide spelers hebben het ongelooflijk snel opgepakt", vertelt Kluitenberg. "Nu trekken ze samen met een paar anderen de kar." Tadic heeft in Engeland dezelfde werkethiek als waar hij bij FC Twente om bekend stond. "Die jongen is zo gedreven. Bij Twente stuurde ik hem soms naar huis. Hij ging maar door. Nu werk ik weer met hem een hij is niets veranderd. Wat een prof."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties