'Oud-Twentenaar racistisch bejegend door supporters Heracles'

Edwin Gyasi speelde gisteren een belangrijke rol voor zijn club Roda JC. De oud-speler van FC Twente scoorde in de eerste helft de gelijkmaker tegen Heracles Almelo en kopte na rust tegen de paal, waarna Tom Van Hyfte scoorde. Roda won uiteindelijk met 3-1. Toch vond er een opmerkelijk incident plaats na de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd reageerde Gyasi met opgestoken middelvingers richting het uitvak, waar de supporters van Heracles zaten. "Ze maakten vervelende geluiden naar mij, apengeluiden", zo beweerde de speler na afloop tegenover FOX Sports. Gyasi is behalve oud-speler van FC Twente ook oud-Heraclied.

[google]Bij Heracles was er na afloop verbazing over de lezing van Gyasi. "Vanaf mijn plek heb ik niks meegekregen van hetgeen beweerd wordt. Ik heb niets vernomen van oerwoudgeluiden vanuit ons supportersvak", zo zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. De KNVB heeft al aangekondigd informatie te verzamelen. De bond zal op basis daarvan beslissen of er een onderzoek op het voorval zal volgen.