Nieuws

Ouders van Bibi geraakt

Ouders van Bibi geraakt

De actiedag voor Bibi heeft haar ouders en Bibi zelf diep geraakt, zegt vader Eric Boers. „Het was een heftige dag, waarop we geprobeerd hebben toch zoveel mogelijk te genieten.” Eric Boers geeft aan dat hij niet heeft durven dromen dat de acties zo’n succes zouden worden. „Maar het is geweldig dat het zo wordt opgepakt in de media. Daar kunnen we misschien wat mee richting farmaceutische industrie. Gelukkig geeft mijn werkgever me alle ruimte.”

Met Bibi gaat het momenteel naar omstandigheden redelijk, aldus haar vader. Ze heeft net een vijfde kuur achter de rug, maar heeft nog een lange weg te gaan voordat ze een beenmergtransplantatie en een aantal bestralingskuren kan ondergaan.

Pas daarna kan ze voor de nabehandeling met zogeheten immunotherapie naar een kinderziekenhuis in de Verenigde Staten.

Bibi lijdt aan de gevolgen van een neuroblastoom, een ernstige vorm van kanker waar per jaar in ons land zo’n 25 kinderen door worden getroffen. Bibi’s broertje Tristen overleed vorig jaar aan dezelfde ziekte, toen hij twee jaar oud was.

De nabehandeling in de VS kost zo’n drie ton. Dit bedrag wordt door zorgverzekeraar Menzis vergoed, net als reis- en verblijfskosten van één ouder. Helpt de behandeling niet, dan blijf alleen een experimentele gentherapie over. Deze kost naar schatting 100.000 euro per maand en wordt niet vergoed.

TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties