Nieuws

Ould-Chikh en Ter Avest kijken tevreden terug op EK

Ould-Chikh en Ter Avest kijken tevreden terug op EK

Donderdagmiddag zijn Ter Avest en Ould-Chikh teruggekeerd van het EK onder 17 op Malta. Hier verloren zij de finale van Engeland na strafschoppen. Ondanks dat zijn beide spelers bijzonder positief gestemd wanneer zij terugblikken op het toernooi.

Ter Avest stond de eerste wedstrijd niet in de basis. Dit kwam door een schorsing. Toen hij deze had uitgezeten speelde hij elk duel vanaf het begin mee. Een extra knappe prestatie, aangezien hij in de vrije uurtjes ook nog 'even' zijn eindexamens moest maken. “Ik heb daar vier examens gedaan”, aldus Ter Avest. “Ik kon daarvoor terecht op de Nederlandse ambassade en ik denk dat ik ze wel redelijk gemaakt heb. Al met al was het een hele mooie ervaring.” Toch gaat het in het interview met de officiële site van FC Twente vooral over de finale. “Ik denk dat we goed gepresteerd hebben. We hebben de tweede plaats gehaald, maar als je zo dichtbij bent is het wel zuur dat je de finale na penalty’s verliest. Voor mezelf denk ik dat ik redelijk goed en stabiel heb gespeeld. We gingen de finale met een goed gevoel in, maar het werd een lastige wedstrijd. Toch hadden we het in de tweede helft af moeten maken.”

Ould-Chikh maakte furore

Ook Bilal Ould-Chikh was mee naar Malta. Nadat hij als allerlaatste was aangesloten bij de selectie onder 17 maakte hij furore door in de eerste wedstrijd als invaller beslissend te zijn tegen Turkije. In praktisch elk duel daarna mocht hij opdraven en wist hij zich te onderscheiden. “Ik kwam als laatste bij de EK-selectie van Oranje onder 17 en dan weet je dat je jezelf echt moet bewijzen. Dat is ook wat de trainer tegen me zei, laat op de training maar zien dat je het verdient om te spelen”, zo stelt de jonge aanvaller. “De eerste wedstrijd was ik invaller, vervolgens kwam ik in de basis. Uiteindelijk werd het echt een heel mooi toernooi. Natuurlijk is het heel jammer dat we de finale verloren hebben, zeker omdat we tegen Engeland wel kansen kregen waar we meer uit hadden kunnen halen.”

[google]Bij Ould-Chikh overheersen uiteindelijk toch vooral de positieve gevoelens. “Het was genieten hoe we als groep echt een team werden. Dat het dan uiteindelijk net niet lukte het toernooi te winnen, is iets waar je van leert. Voor nu is het een dubbel gevoel, want als je eenmaal in die finale staat, dan wil je ‘m ook winnen. Uiteindelijk denk ik dat het positieve gevoel over wat ik heb geleerd en de mooie ervaring van het mogen meedoen met een toernooi, waar de beste jeugdspelers uit Europa in actie komen, zal overheersen.”
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties