Nieuws

Peruaanse pers lyrisch over Tapia

Peruaanse pers lyrisch over Tapia

Ondanks dat hij geblesseerd was, liet FC Twente hem naar zijn moederland gaan voor de interland tegen Paraguay. Renato Tapia speelde 79 minuten, genoeg om Peru te overtuigen van zijn kunnen. Symbolisch wordt de 20-jarige middenvelder op handen gedragen door de Peruaanse pers.

[google]Libero.pe schrijft over hem: "De wedstrijd tegen Paraguay stond vooral in het teken van het basis debuut van Renato Tapia. Het was duidelijk dat hij was opgesteld om het Peruaanse middenveld bij elkaar te houden. Zonder schaamte schoot hij ballen weg. Hij heeft de attitude, de techniek en de buitenkant van zijn voet die hij op het exacte moment inzet. Met dit talent wordt een extra versnelling toegevoegd aan de 11 van Ricardo Gareca (bondscoach van Peru, red.)".

Liverpool FC

Elcomercio.pe, in de persoon van Horacia Zimmermann, wijdde zelfs een paginalange blog aan de middenvelder. Dit vanwege zijn goede optreden in de interland tegen Paraguay. Uit het blogartikel blijkt dat Tapia op proef was bij Liverpool FC onder 19. Daar trainde hij twee weken mee. Vervolgens speelde hij vier wedstrijden als centrale verdediger. Kenny Dalglish (de toenmalig manager van Liverpool, red.) zag het wel in hem zitten. De medische afdeling van The Reds gooide echter roet in het eten. Met 1.85 meter kwam Tapia 5 cm tekort om zich bij de eerste selectie te voegen. Later kwamen de club uit de Merseyside hierop terug, maar toen had Tapia al voor FC Twente gekozen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties