Nieuws

Peter Niemeyer: Duitsland speelt voetbal...

Peter Niemeyer: Duitsland speelt voetbal...

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Duitsland en Nederland van dinsdagavond wordt in ieder geval met bijzondere interesse bekeken door Peter Niemeyer, speler van Hertha BSC. De geboren Duitser was jarenlang actief in Nederland bij FC Twente.

Niemeyer doorliep de jeugdopleiding van de Tukkers en speelde sinds 2002 in de hoofdmacht, alvorens in het seizoen 2006/07 de overstap te maken naar Werder Bremen. Sinds 2010/11 staat Niemeyer onder contract bij Hertha BSC, waar de verdediger de Nederlandse doelman Maikel Aerts als ploeggenoot heeft.

De interland tussen Duitsland en Nederland heeft zo voor Niemeyer nog steeds een bijzonder tintje. 'Het blijft een soort klassieker als deze landen tegen elkaar spelen', vertelt Niemeyer in overigens uitstekend Nederlands aan Voetbal International.

'Ik ben natuurlijk voor Duitsland, aangezien ik hier geboren ben. Maar voor Nederland heb ik altijd wel een zwak gehad. Dat heb ik nog steeds. Met Maikel spreek ik gewoon Nederlands en met bijvoorbeeld oud-Twente-ploeggenoot Ramon Zomer heb ik nog steeds contact. Dan halen we herinneringen over vroeger op.'

Volgens Niemeyer is het verschil tussen Duitsland en Nederland voetballend gezien niet zo groot. 'Jaren terug waren de verschillen groter. Nederland speelde vaak goed, wij lang niet altijd. Inmiddels speelt Duitsland het voetbal dat Nederlanders willen zien. Ik denk dat Duitsland gaat winnen, met 3-1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties