Nieuws

Plet: "Kansen gaan komen"

Plet: "Kansen gaan komen"

De weg van Enschede naar Almelo wordt al jaren vrij gemakkelijk bewandeld. Velen hebben het pad gevolgd, de route van FC Twente naar Heracles Almelo. Maar andersom gebeurt het zelden dat iemand die twee werelden verbindt.

Voor een echt aansprekend voorbeeld moet je zelfs terug in de tijd. Terug naar de tijd van, jawel Epy Drost. Uitgerekend ‘mister FC Twente’ speelde eerst bij Heracles, voordat hij de overstap maakte naar de buurman.

Glynor Plet haalt de schouders op als hij met de naam van zijn illustere voorganger wordt geconfronteerd. De spits is een kind van de jaren ’80 en heeft nog nooit van Drost gehoord. En wat moet hij als Amsterdammer ook met de regionale twisten in het oosten van het land op de dag dat hij zijn handtekening zet onder een 3,5 jarig contract bij de kampioenskandidaat Twente? „Ja, ik weet dat er bij sommige supporters een bepaalde rivaliteit heerst”, zegt Plet. „Sommige fans reageerden ook niet enthousiast op mijn vertrek naar Twente, maar de meeste reacties waren gelukkig wel positief. Die mensen - en ook de spelers van Heracles - zien wel in dat dit voor mij een enorme stap voorwaarts is.”

Dat hij plotseling is aanbeland in de nok van het vaderlandse voetbal mag best bijzonder worden genoemd, gezien het grillige verloop van zijn loopbaan tot dusverre.

Plet begon zijn carrière bij FC Den Bosch, keerde toen terug naar de amateurs van FC Lisse, probeerde het vervolgens in de spelonken van het betaalde voetbal bij Telstar en werd daar uiteindelijk opgepikt door Heracles.

En anderhalf jaar later krijgt hij het shirt van de nummer twee van de eredivisie met het magische nummer 10 in handen gedrukt. „Ja, het voetballeven zit soms wonderlijk in elkaar. Daar ben ik wel een voorbeeld van ja. Ondanks alles ben ik altijd in mijn dromen blijven geloven”, zegt hij.

Omdat hij een laatbloeier is, zien ze bij Twente in hem ook een belofte, een belofte van 25 jaar wel te verstaan. „Wij zochten na het vertrek van Janko een spits met potentie, een spits die kan doorgroeien, goals kan maken en Luuk de Jong kan prikkelen”, legt trainer Steve McClaren uit.

Plet weet dat hij in Enschede niet de eerste keus is. Die plek is nou eenmaal voorbehouden aan Luuk de Jong. „Een geweldige spits waar ik nog veel van kan leren”, zegt Plet. Maar het verleden heeft hem geleerd, dat er altijd kansen zijn en komen. „Anderhalf jaar geleden kwam ik bij Heracles binnen als reserve achter Samuel Armenteros. Maar dit seizoen ben ik wel basisspeler geworden in Almelo. Die stap hoop ik ooit bij Twente ook te kunnen maken.”

Bron: TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties