Nieuws

Promes: "FC Twente testte me eerst af"

Promes: "FC Twente testte me eerst af"

Momenteel is Quincy Promes één van de uitblinkers in het elftal van Michel Jansen. Na een seizoen te zijn verhuurd aan de Eagles kreeg hij begin dit seizoen de kans zich te bewijzen tegenover de technische staf van FC Twente. Dit deed hij met verve en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de basis. Toch is het een klein wonder dat Promes bij FC Twente speelt. Hij werd namelijk al eens afgetest door de Tukkers.

Dit was nadat hij de jeugdopleiding van Ajax moest verlaten. "FC Twente testte me eerst af en SC Heerenveen zag ik zelf niet zitten. Ik was te veel een moederskindje. Daardoor had ik tot vlak voor de overschrijvingsdeadline geen club. Toen ben ik maar naar Haarlem gegaan."

"Een totaal andere wereld", zo vertelt Promes openhartig tegenover Elf Voetbal. Ajax haalde me van huis op met een busje, bij Haarlem moest ik rennend de tram uit om te ontkomen aan boetes voor zwartrijden. Geld om elke dag een kaartje te kopen hadden we thuis niet."

[google]"In dit leven gebeurt alles met een reden. Om mijn gedrag te veranderen had ik deze mentale proef nodig. Via Haarlem werd ik jeugdinternational en toen de club begin 2010 failliet ging wilden AZ, FC Twente en ook SC Heerenveen me graag inlijven".

De rest van het verhaal is bekend. Ondertussen heeft Promes zijn basisdebuut gemaakt in het grote Oranje en zal hij naar eigen zeggen bijtekenen bij FC Twente.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties