Nieuws

PSV-back Sambo mag worden verhuurd: FC Twente toonde vorig jaar al interesse

PSV-back Sambo mag worden verhuurd: FC Twente toonde vorig jaar al interesse

Vorig seizoen was FC Twente één van de clubs die interesse toonde in PSV-back Shurandy Sambo. Echter voordat de speler een keuze kom maken uit de geïnteresseerde clubs raakte hij zwaar geblesseerd. De 20-jarige back is inmiddels volledig hersteld en mag opnieuw worden verhuurd.

Sambo sloot deze voorbereiding opnieuw aan bij de eerste selectie waar Ruud van Nistelrooy, de man onder wie hij veel speelde bij Jong PSV, sinds dit seizoen de nieuwe trainer is. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink maakte Sambo indruk tijdens de wedstrijden die hij speelde, maar mag hij desondanks toch worden verhuurd.

"Voor Sambo was de afgelopen maanden veel belangstelling, maar de back probeerde bij PSV voor zijn kans te gaan. Het lijkt er nu alsnog op dat hij verhuurd mag worden aan een club die op het hoogste niveau speelt. Vorig jaar waren onder meer FC Twente, AZ en Cambuur geïnteresseerd", aldus Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Of FC Twente opnieuw interesse heeft in Sambo is nog niet bekend. Voor de rechtsback-positie heeft Ron Jans twee spelers tot zijn beschikking, Joshua Brenet en Luca Everink. Laatstgenoemde is echter zeer blessuregevoelig gebleken en Brenet is bij FC Twente de absolute nummer één. Als het gaat om speelminuten maken dan lijkt FC Twente niet de meest ideale club voor Sambo. Bij clubs als RKC, Cambuur Leeuwarden, FC Volendam zal de kans op speeltijd groter zijn.

Vorig seizoen zag de speler FC Twente als een interessante optie. We vroegen Sambo destijds of hij open stond voor een verhuurperiode bij FC Twente. Het antwoord was positief. “Ja, het is zeker een mooie club om te ontwikkelen.” Ook sprak de rechtsback met Drommel over FC Twente. “Ik heb met hem gesproken en hij zei dat ook de fans top zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties