Nieuws

''PSV moet en FC Twente mag''

''PSV moet en FC Twente mag''

Zondag is de topper PSV-FC Twente. Maar volgens Metro-analisten Stanley Menzo en Gaston Taument is het duel niet beslissend voor de titel.

Menzo en Taument zijn het erover eens dat de reacties uit het PSV-kamp na de wedstrijd van vorige week tegen Feyenoord overtrokken waren. De Eindhovenaren spraken na de spectaculaire 3-2 winst van de kampioenswedstrijd. “Nou, dat is nogal moeilijk te zeggen als je ziet hoe de competitie verloopt”, vindt Menzo. “Ik vind ook dat PSV het gewoon aan zijn stand verplicht is om thuis van Feyenoord te winnen. Wat dat betreft schat ik FC Twente hoger in. Maar zelfs als die wedstrijd gewonnen wordt is er nog een lange weg te gaan. Zes ploegen maken kans op de titel, maar daarvan dicht ik PSV en FC Twente wel de meeste kwaliteiten toe.”

Taument dicht FC Twente zelfs meer kwaliteiten toe dan PSV. “Ik vind dat Twente de beste voorhoede van Nederland heeft. Luuk de Jong is nu duidelijk de vaste spits en met Nacer Chadli en Ola John op de zijkanten heb je twee fantastische vleugelspelers tot je beschikking. PSV vind ik wat minder kwaliteit hebben, zeker nu Dries Mertens misschien ontbreekt. Tel daarbij op dat de verdediging van PSV kwetsbaar is – kijk maar naar de goals die Feyenoord vorige week maakte – dan denk ik dat Twente een goede kans maakt om te winnen.”

Volgens Menzo heeft PSV juist de meeste kwaliteit in huis. “In de breedte heeft PSV sowieso de beste selectie en qua kwaliteit komt alleen Ajax in de buurt, maar daar spelen andere dingen. PSV had al lang ‘los’ moeten staan van de concurrentie, zeker gezien de investeringen die de club heeft gedaan. Maar het opvallende aan PSV is dat de ze vaak niet thuisgeven in topwedstrijden. Wat dat betreft is het een vreemde ploeg. Ze hebben een stabiele selectie, maar geen stabiel team.” Taument voegt toe: “Het verschil tussen PSV en FC Twente is dat PSV moet en FC Twente mag. En met die druk lijkt PSV wel wat moeite te hebben.”

Het gaat Menzo te ver om daarvan PSV-coach Fred Rutten de schuld te geven, maar de assistent-coach van Vitesse ziet wel “dat Rutten niet iemand is die met de borst vooruit loopt”. “Rutten is iemand die graag een voorbehoud maakt. Kijk maar hoe hij na Feyenoord sprak over de titelkansen van zijn ploeg. Zoiets kan van invloed zijn op de spelers, het laatste zetje of je wel of geen kampioen wordt. Maar je weet dat dit in zijn persoonlijkheid zit. Het staat los van zijn trainerskwaliteiten.”

FC Twente-coach Steve McClaren lijkt daarentegen zijn spelers juist wél een boost te geven. Hij verving in januari de ontslagen Co Adriaanse. “Als je niet gepruimd wordt, komt het er ook niet uit”, vindt Menzo. “De Twente-spelers hebben duidelijk meer met McClaren dan met Adriaanse.” Dat komt volgens Taument dan ook omdat de Engelsman meer duidelijkheid schept dan zijn voorganger. “Adriaanse experimenteerde veel, zie het eerdere duel in Enschede. Zondag wordt het dan ook een heel andere wedstrijd.”

Bron: Metro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties