Nieuws

Puntentotaal FC Twente na 17 wedstrijden hoger dan vorig seizoen

Puntentotaal FC Twente na 17 wedstrijden hoger dan vorig seizoen

Hoewel het nog één speelronde duurt voor het winterreces aanbreekt, zit de helft van de eredivisiejaargang erop na de zondag gespeelde wedstrijden. Opvallend is dat geen van de clubs uit de top vijf, de teams die naar alle waarschijnlijkheid strijden om de titel in 2013, een lager puntentotaal heeft dan vorig seizoen na zeventien speelrondes.

FC Twente totaliseert 37 punten, tegen 33 punten vorig jaar na vijftig procent van de competitie. PSV is met eveneens 37 punten gelijk gebleven. Vitesse, Ajax en Feyenoord zijn er allemaal op vooruit gegaan.

FC Twente behaalde vier punten meer en zowel Ajax als Feyenoord heeft nu drie punten meer verzameld dan in de voorbije jaargang na zeventien duels. Vitesse boekt een winst van zes punten ten opzichte van afgelopen seizoen.

Vrije val

De club die het meest terrein prijs heeft gegeven is AZ. De Alkmaarders kroonden zich afgelopen seizoen nog tot winterkampioen met 38 punten, nu staat de teller op slechts achttien punten.

Ook sc Heerenveen loopt flink achter op het schema van vorig seizoen. Met Marco van Basten op de bank sprokkelden de Friezen tot dusverre dertien punten minder bij elkaar dan onder leiding van Ron Jans.

Roda JC (-12), NAC Breda (-7) en FC Groningen (-6) hebben eveneens een mindere eerste seizoenshelft achter de rug dan vorig jaar.


Grootste stijgers ten opzichte van vorig seizoen na 17 speelrondes

FC Utrecht +12 punten
NEC +7
Vitesse +6
VVV-Venlo +5
FC Twente +4

Grootste dalers

AZ -20 punten
sc Heerenveen -13
Roda JC -12
NAC Breda -7
FC Groningen -6

Michel Abbink / NUSport
FC Twente

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties