Nieuws

PvdA Enschede over reddingsplan: "Lastig om een prijskaartje aan te hangen"

PvdA Enschede over reddingsplan: "Lastig om een prijskaartje aan te hangen"

De leden van de PvdA in Enschede kwamen vandaag bijeen om te vergaderen over het raadsvoorstel betreffende de gemeentelijke garantstelling bij FC Twente. De kwestie is gevoelig voor de PvdA, omdat er fors bezuinigd wordt op onder andere de thuiszorg en de bibliotheek.

[google]Toch zijn de partijleden het erover eens: FC Twente mag niet verdwijnen. Fractieleider Laurens van der Velde vindt dat met voetbal veel mensen bereikt worden en dat de sociale cohesie onder voetbalsupporters groot is. "Maar het is lastig om hier een prijskaartje aan te hangen", zegt hij aan De Twentsche Courant Tubantia.

De PvdA eist alleen wel dat de club een nog bredere sociale en maatschappelijke functie gaat invullen. Het lijkt de partij een goed idee om de niet verkochte kaarten voor een thuiswedstrijd voor 1 euro worden aangeboden aan de minima. Aanstaande maandag wordt er gestemd in de stedelijke commissie. Wat de PvdA gaat stemmen is nog niet bekend.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties