Nieuws

Ramp op Balkan werpt schaduw over oefeninterlands Tadic

Ramp op Balkan werpt schaduw over oefeninterlands Tadic

Dusan Tadic verblijft momenteel in Brazilië, waar hij met zijn land Servië drie oefeninterlands zal spelen. Op 26 mei is Jamaica de eerste tegenstander, vijf dagen later is Panama de volgende tegenstander en de reeks wordt beëindigd tegen de gastheer van het aankomende WK: Brazilië.

Toch wordt de trip deels overschaduwd door de ramp die de afgelopen week heeft plaatsgevonden op de Balkan. Door overvloedige regenval en de daarop volgende overstromingen, zijn tientallen doden gevallen en raakten duizenden mensen dakloos. Ook in de Servische spelersgroep heeft de nodige indruk gemaakt. "Het laat ons niet koud bij het zien hoe de Servische bevolking moet lijden", zegt Tadic tegen Zurnal. "Ik volg alles wat er is gebeurd en voel mee met de mensen die dakloos zijn geworden. We kijken hoe we op verschillende manieren kunnen helpen, al zal het niet genoeg zijn. Ik hoop van harte dat Servië er weer helemaal bovenop komt."

[google]

Tadic kijkt uit naar treffen met Brazilië

Ondertussen moeten er ook nog drie oefeninterlands afgewerkt worden. "We zijn allemaal professionals, dus dat zal geen probleem zijn", vervolgt de vleugelartiest. "Het is het einde van een zwaar seizoen, maar we moeten ons concentreren en deze trip op een goede manier afsluiten. Ik geloof en hoop dat dat gaat lukken, ook voor het Servische volk."

De laatste wedstrijd tegen Brazilië geldt als kers op de taart. "We richten ons op alle drie de wedstrijden, maar de wedstrijd tegen Brazilië spreekt het meest aan. Maar Panama en Jamaica zullen we zeker niet onderschatten", besluit de Serviër in dienst van FC Twente.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties