Nieuws

Over rare Russen en de Kwartfinale

Over rare Russen en de Kwartfinale

Vandaag moet het dus maar weer gebeuren. FC Twente wil de doorstomen naar de volgende ronde (kwartfinale) in de Europa League, ten kost van FC Zenit St. Petersburg (waar Dick Advocaat prominent in de eregalerij hangt, zie foto). Donderdag 17 maart 2011 staat het duel FC Zenit St. Petersburg- FC Twente op het programma, onder leiding van de Zweedse scheidsrechter Jonas Eriksson. Joop Munsterman is nog altijd in de wolken met de 3-0 thuiszege op Zenit Sint Petersburg in het heenduel, echter is ervan overtuigd dat Zenit nog lang niet verslagen is. En dit klopt natuurlijk ook anders zou FC Twente de wedstrijd niet meer hoeven spelen. Nkufo is weer weg en FC Twente krijgt minder geld uit de Eredivisie Live poule.

De aanloop naar de wedstrijd

De Russen uit St. Petersburg weten heel goed wat er te doen staat vanavond, en proberen op "alle" manieren de voorbereiding van FC Twente te verstoren. Hier even een kleine samenvatting van
verschillende Tweets uit Rusland.


Twente traint waarschijnlijk gewoon in het stadion. Veld is half afgedekt. Typisch oostblok-stadion

Wat een gedoe. Trainen dus toch niet in het stadion. Wat is dat toch met die Russische tripjes van fctwente. waarom kijken Russen altijd zo bozig? Alsof ze het leed van de hele wereld met zich meedragen. Zo erg is een 3-0 nederlaag toch niet?

Laatste nieuws: eerst een half uurtje trainen in het andere stadion, daarna mogen ze 10 min over dit veld hobbelen

Persconferentie is begonnen... Hillarisch begin. Russen willen elk woord vertaald hebben. MPH spreekt letter voor letter. MPH zegt: ,,Soms moet je niet willen denken en het andere mensen overlaten.'' Hij is er zichtbaar boos over aanpassing van trainingslocatie: ,,Is niet eerste keer dat we onder moeilijke omstandigheden moeten spelen."

Je blijft lachen in deze tent. Er wordt net zo dom Geluld als in N tent op N zomerfeest.

Vraag: is het intimidatie dat je niet op het veld mag trainen? ,,Wat ik al zei: Ik denk niet meer. Ik hou me bij mijn taak als trainer.''

Beetje een rare persconferentie. Boven de trainer zwiept een grote lamp steeds heen en weer, ben bang dat ie zo valt. En de tolk raakt de draad kwijt omdat MPH verschrikkelijk cynisch is. De Russen schreeuwen maar om een vertaling. Jaha! Ontspan.

Perschef Richard Peters zegt: ,,Eerste 15 minuten training zijn open voor de pers, maar vraag me nog niet waar het is", nou dan gaan we dat veld nu maar eens opzoeken.

[nggallery id=178]


FC Twente nieuws in het kort

In Nederland hebben de clubs vorige week te horen gekregen dat de opbrengsten van het eigen Eredivisie Live kanaal tegenvallen. De Nederlandse rechten zijn nu zelfs minder waard dan de Belgische.
Voor de clubs maakt dat een gigantisch verschil: Ajax en PSV kregen in 2008, het laatste jaar vóór Eredivisie Live nog respectievelijk 8,2 en 7,8 miljoen euro aan televisierechten. Voor 2010 was dat teruggevallen op 5,2 en 5 miljoen euro. Ter vergelijking: Anderlecht kreeg vorig seizoen 4,8 miljoen euro. Ook de kampioen FC Twente leverde in, in het jaar van de titel nog wel: van 4,8 miljoen euro naar 4,1.


Blaise N'Kufo is niet langer speler van de Seattle Sounders. De voormalig aanvaller van FC Twente heeft in goed overleg met de Amerikaanse club besloten zijn contract per direct te ontbinden. Dat liet Seattle Sounders vlak voor de seizoensstart weten. De 35-jarige Zwitser was slechts een halfjaar actief voor de club uit de Major League Soccer.


Roda JC heeft vanaf komend seizoen Gerard Wielaert aangesteld technisch directeur. Wielaert, vader van voetballer Rob, kijkt uit naar de klus in Kerkrade. Wielaert senior is momenteel nog werkzaam als scout bij FC Twente, maar verruilt de regerend landskampioen per 1 juli 2011 voor de Limburgse eredivisionist. Wielaert volgt de naar Feyenoord vertrekkende Martin van Geel op en wordt in Kerkrade verantwoordelijk voor het technische gedeelte. Marcel van den Bunder, de huidige commercieel directeur van Roda, gaat de algemene zaken voor zijn rekening nemen.

'Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging', vertelt Gerard Wielaert aan Voetbal International. 'Al heb ik wel een paar weekjes na moeten denken. Bij Twente heb ik het ontzettend goed naar mijn zin als scout, maar de functie als technisch directeur is totaal anders en interessant.'

'Zoals het er nu naar uitziet, maak ik het seizoen bij Twente wel af. Mijn contract daar loopt tot 30 juni. Maar in de emotionele wereld van de voetballerij weet je het maar nooit. Voor 1 juli heb ik al wel contact met Martin van Geel voor een soort overdracht. Maar privé hebben wij toch al contact, dat stamt uit onze gezamenlijke periode bij Willem II.'´


Bronnen: Leon Ten Voorde, Fardau Wagenaar, Nieuws, FC Twente.nu, FC Twente, VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties