Nieuws

Reactie XXImo op niet willen betalen van sponsorgelden

Reactie XXImo op niet willen betalen van sponsorgelden

Ook op de dag van het 50-jarig bestaan van FC Twente is er nog altijd geen rust rondom de club. Naar verluid zou XXImo de laatste 300.000 Euro aan sponsorgelden niet af willen dragen aan FC Twente. Twente Insite zocht contact met XXImo directeur Patrick Bunnik en vroeg hem om zijn reactie op de geruchten. In het gesprek geeft Bunnik aan dat XXImo met de club in gesprek is over een percentage van het sponsorbedrag. Niet als schadevergoeding, maar als vergoeding voor niet geleverde zaken.

"We zijn met FC Twente in overleg om tot een oplossing te komen over de problemen van de afgelopen periode. XXImo heeft heel veel geld gestoken in FC Twente als sponsor, en wij hebben in de laatste drie kwartalen alleen maar negatieve publiciteit gehad over de club. Hier zijn we heel teleurgesteld en ontevreden over. En we zijn nu met de club in gesprek om hier een oplossing voor te zoeken."

"Het is niet zo dat wij niet gaan betalen of dat wij niet kunnen betalen, dat is helemaal niet relevant. We hebben een discussie met de club over de enorme gong van negatieve publiciteit die over de club gekomen is. XXImo heeft hier nooit een rol in gespeeld. De club heeft ook in tijden van de officiële waarschuwing, het terugzetten naar categorie 1 en de punten aftrek nooit iets van XXImo gehoord, maar blij waren we hier natuurlijk niet mee."

Sponsoring is geen gift

"Sponsoring is niet een gift, maar een zakelijke overeenkomst. Door ons wordt veel geld betaald en wij verwachten daar iets voor terug te krijgen. En dat is de laatste drie kwart jaar enorm veranderd. Het is heel vervelend voor iedereen die de club lief heeft, maar zakelijk gezien is dat wel de realiteit. Dat is wat er speelt."[google]

De Telegraaf sprak vanmorgen over een bedrag van 300.000 Euro, maar Bunnik wil niet ingaan op bedragen. "Ik kan niet de exacte bedragen noemen want hierover hebben we afspraken gemaakt met FC Twente dat we dit nooit zouden doen. Ik kan wel aangeven dat het gaat om een paar procent van het totale sponsorbedrag."

"Wij zoeken een oplossing voor de laatste drie kwart jaar wat ons lang niet gebracht heeft maar waar we wel heel veel geld voor betaald hebben. Het is dus niet zozeer een schadevergoeding, het is meer een vergoeding voor niet geleverde zaken", besluit Bunnik zijn reactie.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties