Nieuws

Rode kaart Matip blijft gehandhaafd

Rode kaart Matip blijft gehandhaafd

Schalke 04 kan in de return tegen FC Twente geen beroep doen op Joel Matip. De rode kaart die hij ontving in het heenduel in de achtste finales van de Europa League blijft staan, oordeelt de UEFA.

Matip moest in Enschede inrukken nadat hij de doorgebroken Luuk de Jong zou hebben neergehaald. Uit de herhalingen bleek echter dat de Nederlandse aanvaller zichzelf op de hak trapte. Matip kreeg een rode kaart, FC Twente mocht bovendien een strafschop nemen. Vanaf de stip besliste De Jong het duel in het voordeel van de Tukkers (1-0).

Schalke 04 kondigde direct na de wedstrijd aan in beroep te gaan tegen het 'spookrood' van Matip. Zonder succes. De UEFA laat dinsdag weten dat het beroep van de Duitse club is afgewezen, de schorsing van één duel blijft staan. Overigens gaat Schalke 04 wel weer in beroep tegen de uitspraak. Naast Matip ontbreekt mogelijk ook Christoph Metzelder in Gelsenkirchen. Hij is lichtgeblesseerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties