Roemeratoe wint ruim met Oranje onder 17

Godfried Roemeratoe heeft met het Nederlands voetbalelftal onder 17 zaterdag een ruime zege geboekt in het EK-kwalificatieduel tegen Albanië. In het Newport Stadium in Wales won Oranje met 5-0. De middenvelder van de voetbalacademie kwam de hele wedstrijd in actie bij Oranje. Hij was dicht bij een goal, maar raakte de paal. [google]

Bij rust stond het Nederlands elftal al op een 3-0 voorsprong. Bobby Adekanye van Liverpool en Anderson Lopez (2) van Ajax scoorden voor rust. Na de pauze werd de score uitgebreid door een doelpunt van Feyenoorder Dylan Vente en een eigen doelpunt van Marash Kumbulla, in Italië spelend in de jeugdopleiding van Hellas Verona.

Nederland verloor afgelopen donderdag, zonder Roemeratoe, met 2-1 van Wales. Als de ploeg van bondscoach Kees van Wonderen dinsdag wint van Zwitserland, plaatst het zich voor de eliteronde van de EK-kwalificatie.