Nieuws

Rosales voelt zich geen vreemde meer

Rosales voelt zich geen vreemde meer

Het was niet zijn beste wedstrijd, vond Roberto Rosales. Maar drie assists verder voelde de kleine speler zich ineens een stuk beter. Na een mindere periode keert het vertrouwen terug. De wedstrijd tegen ADO Den Haag speelde daarbij een belangrijke rol: 5-2.

Hij mist zijn vriend Bryan Ruiz elke dag.

Roberto Rosales en de naar Fulham verkaste aanvaller trokken veel met elkaar op bij FC Twente en daarvoor bij AA Gent. Samen eten, Spaanstalige tv kijken en strijden op de playstation. Nu heeft Ruiz zijn weg vervolgd in Londen en staat rechtsback Rosales al twee wedstrijden op zijn plaats: de rechtervleugel. „Ik gun Bryan een nieuwe stap in zijn carrière, maar het is wel jammer dat hij weg is. Dat ik nu op zijn positie sta, is wennen, maar ik doe wat de trainer me vraagt. Bryan sms’te me afgelopen donderdag na de uitwedstrijd tegen Fulham. Hij vond dat ik het goed had gedaan, dat mijn crosspasses prima waren. Hij wilde na de wedstrijd nog langskomen in het hotel, maar het verkeer in Londen stond vast. Dan hadden we er wat dieper op in kunnen gaan.”

Zijn moeder, oma, vriendin en broertje logeren bij hem. Rosales is nooit alleen in zijn appartement in Enschede. Als de ene groep vertrekt, dan staan de volgende familieleden alweer te popelen om de oversteek te maken. Zo hoeft de speler uit Venezuela zich nooit alleen te voelen in het verre Europa, waar hij maar niet kan wennen aan de regen en kou. En nooit te koken.

Een groot deel van de zomer bracht hij op zijn eigen continent door. Venezuela nam deel aan de Copa America in Argentinië, het land schopte het voor het eerst in de geschiedenis tot de vierde plaats. „Het was een geweldig feest na afloop. Toen we thuiskwamen stonden de straten vol, net als bij Twente op de laatste speeldag van vorig seizoen. We zouden op bezoek gaan bij Chavez (president Venezuela, red), maar hij bleek ziek te zijn.”

In Enschede ging het leven intussen verder. FC Twente had de voorbereiding al afgesloten, de Johan Cruijff Schaal gewonnen en er een reisje naar Roemenië opzitten voor een voorrondeduel van de Champions League. De nieuwe trainer Co Adriaanse stelde Tim Cornelisse op als rechtsback en verdediger Dwight Tiendalli plakte er nog een jaartje in Twente aan vast. Rosales keerde pas in augustus na amper een week vakantie een beetje als een vreemde eend terug in Enschede. Zijn ploeg speelde die dag de eerste competitiewedstrijd uit bij NAC. En won, met nieuweling Cornelisse als rechtsback. „Ik zat die dag in Enschede voor de tv. Na mijn terugkeer voelde ik me niet zo prettig. Ik was mijn basisplaats kwijtgeraakt aan Tim en speelde amper. Maar het gaat steeds beter en deze wedstrijd voelde ik het weer terugkomen.”

Drie assists gaf hij in het duel tegen ADO Den Haag. Rosales bereidde de goals van Douglas (2-1), Bajrami (4-2, kopbal Rosales) en De Jong (5- 2) voor. „Drie in één wedstrijd is me nog nooit gelukt. Het is fijn om weer wat goeds te doen, helemaal omdat ik niet sterk begon. Het team groeit, ook zonder Ruiz kunnen we wat bereiken. Hij was onze beste speler, maar als we net als Bryan in het teambelang blijven werken, kunnen we best kampioen van Nederland worden.”

TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties