Nieuws

RTL blokkeert blog SigaarSnor

RTL blokkeert blog SigaarSnor

Het is niet langer mogelijk om leuke momenten uit Voetbal International terug te kijken via YouTube. RTL heeft besloten de video's vanaf heden te blokkeren. Tot nu toe claimde RTL de content enkel. Op die manier konden de video's gewoon bekeken worden, maar genereerde RTL inkomsten door de advertenties die naast en in de video's vertoond werden.

Met het blokkeren van de video's op YouTube hoopt RTL meer kijkers naar haar eigen videodienst RTL XL te trekken. In een reactie laat RTL weten: "RTL heeft ervoor gekozen officiële content (op YouTube, red.) niet meer te claimen, maar te blokkeren. Dit is sinds 30 januari van start gegaan en zal ook zo blijven. Dit is voor de uploaders en de kijkers van deze video's inderdaad jammer, maar dit heeft RTL als eigenaar van de content besloten."

Op het YouTube-account SigaarSnor, dat de afgelopen tweeënhalf jaar in totaal ruim 17 miljoen views had, zijn inmiddels al verschillende video's geblokkeerd. Ook andere frequente uploaders van Voetbal International-video's, zoals arnogroenendijk, devoetbalkantine, OliverVoetbal, OranjeEINSVI, Superbeelden en WillemsWesley, zijn in meer of mindere mate getroffen.

Betreurenswaardig
Wij (de uploaders) beseffen dat RTL als officiële eigenaar van de beelden het recht heeft tot blokkade over te gaan, maar betreuren dit ten zeerste. Naar onze mening zijn de video's op YouTube goede (en gratis) promotie voor Voetbal International en dragen ze daarmee bij aan de populariteit van het programma op de televisie. Eerder liet men vanuit RTL en Voetbal International ook doorschemeren juist blij te zijn met de online aandacht (op onder meer SigaarSnor.blogspot.com).

Toekomst SigaarSnor.blogspot.com
Op korte termijn betekent de blokkade van de YouTube-video's dat er op SigaarSnor.blogspot.com veel 'gaten' (niet langer werkende video's) zijn ontstaan. Inmiddels ligt bij RTL het verzoek om voortaan RTL XL-video's te embedden op deze site. Mocht dit niet kunnen of mogen, dan zal dit mogelijk het einde van 'SigaarSnor' betekenen.

UPDATE
Ook enkele video's op het YouTube-account van Danny Vera (de huisband van Voetbal International) blijken inmiddels geblokkeerd.

Bron: SigaarSnor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties